top icon
Blog

Νέα σειρά βίντεο «Tough Talks» από τη Ford κατά των διακρίσεων

Η Ford παρουσιάζει το «Ford Presents Tough Talks», μία νέα σειρά βίντεο που εξετάζει πώς η βιομηχανία αυτοκινήτου και οι κλάδοι πέραν αυτής, μπορούν να καλλιεργήσουν μία κουλτούρα ένταξης και ενότητας για την ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Το πρώτο επεισόδιο, στο οποίο οικοδεσπότης είναι ο Ουαλός θρύλος των σπορ και ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας παίχτης ράγκμπι, Gareth Thomas, παρουσιάζει τη σειρά και συζητά τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ+ κοινότητα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρχικά, συναντά τον Ed Rogers, υπάλληλο της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ford Pride (της ομάδας πόρων υπαλλήλων ΛΟΑΤ+ της Ford) και ιδρυτής και πρόεδρος του Driving Pride, ενός δικτύου σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία αφιερωμένου στην καταπολέμηση των διακρίσεων στον κλάδο.

Η Charlie Martin, Βρετανίδα οδηγός αγώνων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των διεμφυλικών είναι το επόμενο άτομο που κάθεται στη θέση του συνοδηγού για να μιλήσει σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη «μετάβαση» στο περιβάλλον ενός ανδροκρατούμενου σπορ. Μετά παίρνει εκείνη το τιμόνι, οδηγώντας στα όριά του σε μία ανάβαση το Very Gay Raptor, ένα pickup το οποίο δημιούργησε η Ford και δίνει το παρών σε όλη τη διάρκεια του βίντεο.

Κάθε επεισόδιο του Tough Talks θα φιλοξενεί συζητήσεις ανάμεσα στον Gareth Thomas και επιφανή μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και των συμμάχων της (straight άτομα που υποστηρίζουν ενεργά την ισότητα και τη δίκαιη μεταχείριση της ΛΟΑΤ+ κοινότητας) από όλη την Ευρώπη εστιάζοντας σε ξεχωριστά θέματα, τον αντίκτυπό τους και την πρόκληση διαφόρων στερεοτύπων που υπάρχουν στην αυτοκινητιστική κουλτούρα και πέραν από αυτή.

Το πρώτο επεισόδιο προβάλλεται ήδη και αποτελεί μια από τις πολλές δράσεις της Ford στο πλαίσιο της αποστολής της να εξαλείψει τις διακρίσεις και να δώσει στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα μία φωνή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ford Raptor

Ford Pride ERG
Από το 1995 η ομάδα πόρων υπαλλήλων, Ford Pride ERG (πρώην GLOBE), προασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας σε όλο τον πλανήτη καθώς και την ένταξη στο χώρο εργασίας χωρίς περιορισμούς σε όλες τις πτυχές της εταιρικής ζωής. Λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1996, καθιστώντας την Ford μία από τις πρώτες εταιρείες που ίδρυσαν αυτό το είδος ομάδας πόρων εργαζομένων και ανάπτυξαν μία Δέσμευση στην Αναγνώριση Ταυτότητα Φύλου. Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Driving Pride, ενός δικτύου που λανσαρίστηκε φέτος, για επαγγελματίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία αυτοκινήτου, οι οποίοι αναπροσδιορίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και straight άτομα που τους υποστηρίζουν.

Ford Pride

Στην Ευρώπη, η Ford είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής της Christopher Street Day στην Κολωνία, μιας ετήσιας εκδήλωσης των ΛΟΑΤ+ που τιμά την επέτειο των ταραχών του Stonewall. Ήταν ο βασικός χορηγός για πρώτη φορά το 2002 όταν δημιούργησε μία ειδική pickup έκδοση ενός Ford Ka, βαμμένου στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η εταιρεία παρέχει αυτή τη στιγμή ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και αναπτύσσει επίσης προγράμματα και πολιτικές που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση και την ομαλή μετάβαση των διεμφυλικών εργαζομένων.

Ford

Το 2001, η Ford υλοποίησε το Domestic Partnership Benefits, που παρείχε σε ομόφυλα ζευγάρια ίσα δικαιώματα σε όλες τις πολιτικές της Ford (προγράμματα αυτοκινήτων, διεθνής απόσπαση, κλπ.) πολύ πριν τη νομική αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης. Η Ford Pride είναι μία από τις ομάδες πόρων υπαλλήλων της Ford, που περιλαμβάνουν το Disability Support Group (Ομάδα Υποστήριξης Αναπηρίας), το Parental Network (Γονικό Δικτυο) και το Women in Ford (Γυναίκες στη Ford).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ