top icon
Blog

O Τάκης Θεοχαράκης στην Ιαπωνία: Ζήτημα εμπιστοσύνης

Με αφορμή την επίσκεψη του «boss» της ελληνικής Nissan στην Ιαπωνία, ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου σχολιάζει.

Αποτελεί στοίχημα να σε εμπιστευτεί Ιάπωνας και αυτό αποδείχθηκε στο παρελθόν και αποδεικνύεται και σήμερα…

Δεν βρέθηκε τυχαία στην Ιαπωνία ο Τάκης Θεοχαράκης, το αφεντικό της Nissan, «boss» μου όταν είχα την τιμή να φορέσω την αγωνιστική τους φόρμα για 15 χρόνια. Συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον φίλο του Έλληνα Πρωθυπουργό στο Τόκιο.

Theoharakis - Mitsotakis

Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece. Αυτονόητο ότι δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον φίλο του Πρόεδρο και CΕΟ του θηρίου (της Nissan) Macoto Ushida και τους επικεφαλείς της Yokohama και της Suzuki Marine.

Όποιος γνωρίζει τον Τάκη Θεοχαράκη, αντιλαμβάνεται ότι το πολύ σοβαρό δελτίο Τύπου που επικοινώνησε τη διαδρομή του εκεί, κρύβει λόγια αφού η συζήτηση του με τον Πρόεδρο της Nissan, δεν περιορίστηκε στο να ανταλλάξει απόψεις για την στρατηγική και το όραμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, ως αποδεδειγμένα πρωτοπόρου στο πεδίο της βιώσιμης κινητικότητας. Έγιναν και περαιτέρω συζητήσεις στο πλαίσιο της επόμενης ημέρας για τη σχέση της Nissan με τους στρατηγικούς συνεργάτες της στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ ο Ιάπωνας πρόεδρος που γνωρίζει την 60χρονη σχέση Nissan-Θεοχαράκης, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς.

Theoxarakis

Σχολιάστηκε και η γενικότερη κατάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας απο δύο ανθρώπους με γνώση και ευαισθησία για ό,τι υπεύθυνα υπηρετούν. Η συγκρατημένη αισιοδοξία, η καθαρή σκέψη που χαρακτηρίζει τον Έλληνα επιχειρηματία, μάστερ και στην τεχνολογία του αυτοκινήτου, συνδυάζεται περίφημα με την ιαπωνική κουλτούρα και είναι σαφές πως δεν ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη με ανταλλαγή αναμνηστικών. Σε βάθος η κουβέντα τους, αποτέλεσμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης με αποδείξεις σε διάφορα επίπεδα που ξεπερνούν το πάρε δώσε που χαρακτηρίζει στελέχη σε ευρωπαικούς ομίλους κ.α που εκπροσωπούν Κορεάτες.

Ότι δεν ισχύει για τους Ιάπωνες της Toyota που στο παρελθόν ορκίστηκαν στο όνομα του Τάκη Αθανασόπουλου και δεν το έκρυψαν, όπως και της Νισσαν σε σχέση με την οικογένεια Θεοχαράκη, που εκπροσώπησε για μισό αιώνα ο εμβληματικός πρόεδρος του ομίλου κ. Βασιλης Ν. Θεοχαράκης.

Σήμερα, έχουν δίπλα τους, έναν εφ όλης της ύλης, περίφημο, πολύ υψηλού επιπέδου συζητητή.

Ο Τάκης Θεοχαράκης, σύγχρονος Ευρωπαίος με λόγο όπως ο αείμνηστος πατέρας τους Γιάννης, γνώστης της κουλτούρας τους, με το γνήσιο ελληνικό αρσενικό DNA, αποτελεί τον Έλληνα συνεργάτη τους που σφραγίζει το σήμερα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το δρόμο που οδηγεί στα 100 χρόνια της συνεργασίας τους.

Nissan

Σε πρώτο πρόσωπο

Τυχερός, έχω ζήσει τη μαγεία. Να σε εμπιστεύονται στη Νικ. Ι. Θεοχαράκης, να είναι φίλος σου ο ΤΘ και να σε αποδέχονται οι Ιάπωνες. Έχω επισκεφτεί την Ιαπωνία προσκεκλημένος απο την Toyota και τη Nissan ως δημοσιογράφος, σε υποδειγματική φιλοξενία, αλλά κυρίως ως οδηγός αγώνων της ελληνικής και της εργοστασιακής ομάδας της Nissan.

Η εμπειρία και σε επίπεδο εμπιστοσύνης, σε σχέση με το τι βλέπεις, τι ακούς, τι μαθαίνεις και τι οδηγείς off the record, ήταν συγκλονιστική. Ό,τι έζησαν νωρίτερα και οι Γιώργος Μοσχούς-Αλέξης Κωσταντακάτος.

Σημείωμα επί προσωπικού, απολαμβάνοντας το φίλο μου ec-boss μου, σε μία ακόμα διεθνή του παρέμβαση πολύ υψηλού επιπέδου.

Πάμε καλά έξω, κακά τα ψέματα._ ΣΧ

SX

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ