top icon
Blog

Peugeot 208 GTi: Ώρα για αλλαγή ελαστικών

Αλλαγή ελαστικών στο Peugeot 208 GTi, και να η έκπληξη. Νέα, σύγχρονα στάνταρντ στην παροχή υπηρεσιών, και ο Σ.Χ. καταγράφει την εμπειρία του…

Το «after sales» είναι σημαντικός παράγοντας για την αγορά αυτοκινήτου, ειδικά στις περιπτώσεις λιανικής πώλησης, που μπορεί να μην πλειοψηφούν, αλλά είναι αυτός ο στόλος με κατόχους που έχουν άποψη και δίνουν το στίγμα για ευρύτερη αξιολόγηση.

Καθρέφτης το συνεργείο

Ευθύνη του ντίλερ που εκπροσωπεί τον κατασκευαστή, αφού αυτόν βλέπει ο πελάτης που ήδη τον εμπιστεύθηκε, και δε θέλει, δεν του αρέσει να απογοητεύεται. Άλλωστε, ο ικανός στο συνεργείο κρύβει και αστοχίες, ξεπερνώντας και τις πληροφορίες που προκύπτουν ηλεκτρονικά και ενίοτε κρύβουν αλήθειες.

Επί της ουσίας

Για τις υπηρεσίες του Ομίλου Συγγελίδη στη γαλλική τους έκφραση, η εμπειρία μας συνδέεται με την παραλαβή δημοσιογραφικών αυτοκινήτων και, παρά το ότι μετακινήθηκε η γοητευτική και τα μέγιστα αποτελεσματική κ. Κατερίνα Λογιοτάτου από το αρχηγείο της Auto One στη Λ. Κηφισίας, η ζωή συνεχίζεται με την ευγένεια που απαιτεί αυτή η θέση, πρωτοκαθεδρία.

Ευγένεια, αλλά και εξαιρετικό αποτέλεσμα η δουλειά και στο συνεργείο τους στον Άγιο Θωμά, που αποδεικνύεται από το πώς λειτουργεί το 2008 Diesel με 55.000 χιλιόμετρα, και κυρίως ο πύραυλος, το μαύρο GTi με 20.500 χλμ., σε πέντε χρόνια τέλειας διαδρομής. Πληγώθηκε σε δοκιμές για το Ράλλυ Παλάδιο, όπου καταπονήθηκε άκομψα, αλλά έλαμψε ξανά μέσα σε λίγες ώρες.

Στο ίδιο επίπεδο και στην Ωμέγα στη Μεσογείων, όπου η εμπειρία μας έχει να κάνει με το πάρε-δώσε αυτοκινήτων, εξαιρετικό έργο και του κ. Θόδωρου Αναστασόπουλου, αλλά και στο παρελθόν. Με τη συντήρηση του αληθινού DS 3 με τους 165 ίππους, με γεγονός ότι ο διευθυντής του συνεργείου, ο κ. Χρήστος Αυγουστής, γνωρίζει την τέχνη. Τίποτα τυχαίο, με τον μετρ Γιώργο Κηλάδη να γνωρίζει σε τεχνικό επίπεδο την PSA έκφραση της Stellantis όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη.

Peugeot 208

Σταθερές αξίες

Γλιστράει το «208». Λίγα τα χιλιόμετρα για το GTi της καρδιάς, αλλά αρκετά τα χρόνια του και, το κυριότερο, με αυτό συχνά ξεφεύγεις. Το ακούς, ανεβάζεις ή και κατεβάζεις, στρίβεις, ελέγχεις και απολαμβάνεις, όταν λειτουργεί και ως καθρέφτης παροχής υπηρεσιών του πάρκινγκ στην οδό Βαλτινών, στου Γκύζη. Όλοι εκεί στην ΕΛΙΝ του κ. Νάσου, από τον Ηλία και τον Νικόλα μέχρι τον Έρι, τον Αρσένη και τον Γιάννη, το προσέχουν. Εκπέμπει σεβασμό το «μαύρο» με τις λεπτομέρειες στο αμάξωμα, με τους γεμάτους τροχούς και τις ενδείξεις «GTi», και βέβαια με τον γνήσιο ήχο του 1.6 με τους 208 ίππους.

Σπάνιο σήμερα, και αυτό είναι σωστό, με 6άρι κιβώτιο, χωρίς αυτόματο σύστημα μετάδοσης εναλλακτικά.

Peugeot 208

Auto Οne, Μαρούσι

Η συνάντηση για την αλλαγή ελαστικών στον τελευταίο των Μοϊκανών έχει προγραμματιστεί για τις 10.30. Φτάνουμε 10.15, εκτιμώντας ότι θα προκύψει το παραδοσιακό «μπλέξιμο» σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε ως κοινός θνητός έχεις και τη δυνατότητα για ρεπορτάζ, μήπως και τους συλλάβεις απροετοίμαστους.

Από τις θολές σκέψεις σε βγάζει ο πρώτος από την ομάδα της reception που σε υποδέχεται. Είναι τόσο ευγενής, που να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για άλλον πελάτη που θέλει να σε βοηθήσει ώστε να επιταχύνσεις τη διαδικασία. Στον πληθυντικό, και κάπου στη φορεσιά του διακρίνεις ένα λιοντάρι, οπότε και χαμογελάς, αφού είναι σοβαρός, σαφής και ευγενής.

Σταθμεύεις με το «κλειδί επάνω» και στη reception, όπως σε 6άστερο ξενοδοχείο, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για επιβεβαίωση της υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών, κομμάτι της εμπορικής πολιτικής ενός πολεμιστή που οδηγεί με μαεστρία στην κορυφή την Opel, την Peugeot και τη Citroen, όταν δεν κρύβει το σεβασμό του στην DS. Λογικά ο κ. Συγγελιδης θα ήθελε τέσσερις, όσοι και οι παγκόσμιοι, αλλά εδώ τη δουλειά τη συντονίζει ένας, με σεβασμό και πίστη στην ομάδα του.

Peugeot Auto One

Είναι φίλος μου ο Πέτρος Πιπερίδης, και θέλω να το μοιραστώ με τον κ. Γιώργο Γροντή. «Τεχνικός Σύμβουλος», διαβάζεις στο πάσο του, προσαρμοσμένο στο πεντακάθαρο Under Armour. Εκείνη την ώρα δε νιώθεις ένας του Τύπου, ούτε ζήτουλας για μια σελίδα, ένα αμάξι και μισό ταξίδι, αλλά νιώθεις περήφανος χρήστης Peugeot.

Είσαι και εσύ λιοντάρι, όπως η κυρία στο διπλανό γκισέ. Εδώ και αλλού, όπως στου Γκάλλο και στου Καρέλλη στην πρωτεύουσα του ΡΑ, δεν εξυπηρετούν τον «Στρατισίνο» ή τον Σ.Χ. του , αλλά έναν χρήστη. Τον ευτραφή τύπο-γεροντή με το μαύρο «208», μία γενιά πίσω.

Ο Γιώργος και η εμπειρία μας σήμερα μας έριξε στα πλήκτρα, θεωρώντας ότι επιβάλλεται να μοιραστούμε το πώς λειτουργεί ένας οργανισμός με σεβασμό σε όποιον έχει επενδύσει στα προϊόντα του, οπότε και στους ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά.

Τώρα, πλέον, αναγνωρίζεις ακόμα μία φορά ότι τίποτα τυχαίο, την ώρα που έχεις και την απάντηση σε όσους ρωτούν αν είναι γερά τα Peugeot. Είναι το μέταλλο των ανθρώπων που διαφοροποιεί, συμπληρώνει και εξασφαλίζει και την ηρεμία σου, δημιουργώντας και την απαραίτητη ιερή σχέση εμπιστοσύνης._ Σ. Χ.

ΥΓ.: Την ώρα που πληκτρολογείς, ο φίλος πλέον κ. Γιώργος σε ενημερώνει τηλεφωνικά ότι «είναι έτοιμο και σας περιμένουμε» για την παραλαβή…

Peugeot 208

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Peugeot 208
  • Peugeot 208
  • Peugeot 208
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ