top icon
Eλληνικοί αγώνες

Ράλλυ Φθιώτιδος

Σύγχρονο Ολύμπιο, αγώνας ERC από την ΑΛΑΛ το Ράλλυ Φθιώτιδος και έχουμε νικητές από την αφετηρία… Στα πλήκτρα ο «Στρατισίνο».

Η Οργάνωση-οικοδεσπότης του Ράλλυ Φθιώτιδος, ρισκάρει με καλά δουλεμένη αυτοπεποίθηση ανθρώπων με μεταπτυχιακό στο Ράλλυ Ακρόπολις. Σωματείο με σωστά ποτισμένο το DNA της η ΑΛΑΛ, και είναι γεγονός πως εκεί, εκτός των άλλων που συνδέονται με την οργανωτική τους ποιότητα, έχουν την υπεραξία του σεβασμού και στο παρελθόν τους. Σπάνια περίπτωση.

Αναζητάει διαρκώς τη δημιουργική υπέρβαση ο Νικόλας Μανώλης, που όμως δεν ξεχνάει τις ρίζες τις δικές του, της πόλης όπου ζει το σωματείο-θρύλος και, βέβαια, την αγωνιστική ιστορία ανθρώπων εκεί. Αγωνιζόμενοι και στελέχη. Διαφωνούμε συχνά, αφού ο φίλος «ΝίκΜαν» δεν πολιτεύεται όπως του αρμόζει, αλλά συμμετέχει στα διοικητικά του χώρου όπου αμύνεται και εντέλει βολεύεται, αλλά υποκλινόμαστε για το πώς δημιουργεί, οργανωτικά σε ΑΛΑΛ και Motorsport GR, ενώ αποδεδειγμένα σέβεται το παρελθόν, τιμάει το παρόν και δημιουργεί την προοπτική και σε επίπεδο στελεχών της ΑΛΑΛ. Άλλωστε, αν γνωρίζεις τον Νικόλα και τον Χρυσόστομο Καρέλλη και έχεις αντιληφθεί το πώς, σε πόσο υψηλό επίπεδο συνομιλούν με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και με σημαντικούς ανθρώπους της κυβέρνησης με γενέτειρά τους την αγαπημένη Φθιώτιδα, αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο εκεί.

Ράλλυ Φθιώτιδος

Στην πόλη, στην περιοχή, στα βουνά και, αν πάτε στην πρωτεύουσα του ΡΑ αύριο, στο επίκεντρο του Ράλλυ Φθιώτιδας, επισκεφθείτε το χώρο της έκθεσης, όπου βρίσκεται το καλύτερο SP του WRC.

Αναγέννηση – Γιάννης Παπαδημητρίου

Διδάσκει πατήματα ακόμα και σήμερα, στα 59 του, πιστοποιεί ήθος στηρίζοντας τον Νικόλα Πετρόπουλο δίπλα του, δείχνει το δρόμο εξασφαλίζοντας αυτοκίνητο πρώτης σειράς και πιστοποιεί τη μη μετρήσιμη αγωνιστική συμπεριφορά. Στο Στερεάς προχθές έσβησε ψιθύρους και σφράγισε την ειλικρίνεια, με τη δημόσια παραδοχή της λάθος επιλογής του, που ανάγκασε τους αγωνοδίκες να τον αποκλείσουν, όντας νικητής.

Giannis Papadimitriou

Γνήσιος sportsman, επιτομή του gentleman σε κάθε δραστηριότητα, θα περίμενες ότι όντας πληγωμένος πάει για διακοπές, και βλέπουμε πότε ξανά και αν. Καμία σχέση. Θυμήθηκε το πείσμα του, και να πάτε μεθαύριο να τον απολαύσετε δις κόντρα στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα, όντας αμφότεροι με τους συνοδηγούς τους στην άσφαλτο το Σάββατο και την Κυριακή στο χώμα, σε αυτή την άσκηση-αγώνα του ονείρου από την ΑΛΑΛ.

Το Σάββατο, σε Μπράλο-Παύλιανη και Καλοσκοπή, όπου θα πάμε να απολαύσουμε τους ΑΟΚ, τετράκις Champions Γιώργη Αναπολιωτάκη-Θανάση Τσιούκα να δίνουν το ρυθμό με την κουρασμένη αλλά πάντα ετοιμοπόλεμη Fiesta τους, στη γιορτή που χρόνια περιμένουν. Στην άσφαλτο, όπου τα 15 Ιστορικά κάνουν τη διαφορά σε πολλά επίπεδα, σφραγίζοντας την απογείωση των ράλλυ με καθρέφτη τον αγώνα στη Φθιώτιδα.

Ράλλυ Φθιώτιδος

Στο χώμα αντίστοιχο το ενδιαφέρον, και θα μείνουμε μέχρι τέλους. Να απολαύσουμε Πάνο Κύρκο με Γιώργη Πολυζώη με την ΕVάρα των Κυρκαίων, όπως και τα Rally3 vs Rally4. Με σεβασμό σε πυροβολάρχες με «Ε», όπως είναι ο ιπτάμενος Μυλωνάς, αναμένοντας τον Μανώλη Παναγιωτόπουλο στο Stop της ειδικής στο Ελευθεροχώρι, για ένα χαμόγελο σεβασμού και θαυμασμού στον Βασιλιά της γενιάς μου. Στο χώμα, όπου πλοηγούν οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης με το Impreza STi. Εγγύηση…

Ράλλυ Φθιώτιδος

Με guarantee

… η συμμετοχή του δεύτερου νεαρού «Jigger», του «Flandy», του μεσαίου σε ηλικία γιου του κ. Γιάννη. Σταθερή, ανυπολόγιστη αξία δίπλα του, σε πολυσύνθετο ρόλο ο Κώστας Στεφανής, δίπλα στην EMC-Fabia R5. Βλέποντας μάλιστα όλη αυτή την αρμάδα των Skoda, αναρωτιέσαι για το πότε θα αντιδράσει η Kosmocar με τον σοβαρό τρόπο που της ταιριάζει και συνηθίζει στις δραστηριότητές της.

Επίλογος με συναισθηματική φόρτιση και σεβασμό στη διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει, η συμμετοχή του Νικόλα Βιγκόπουλου με Fiesta R2, πρώτης γενιάς. Σωστά εκπαιδευμένος από τον Λάμπρο Αθανασούλα, θα αξιοποιήσει το χρυσάφι δίπλα του, τον κολοσσό, τον Νικόλα Ζακχαίο, και τους χρυσοχέρηδες του Colin. Η υπεραξία από το DNA του νεαρού που συμμετέχει για το κέφι του, ακριβώς όπως διαχρονικά ο θείος του «ΛεΜάν», και δε στοιχηματίζεις για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη αγωνία. Ο μέντορας Λεωνίδας, ο μπαμπάς του Αχιλλέας, η μητέρα του κ. Νταίζη Μανιατοπούλου; Το σίγουρο, η θετικά φορτισμένη ταραχή του παππού του.

Ράλλυ Φθιώτιδος

Στην όγδοη δεκαετία του, ο Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, ο ευεργέτης των ελληνικών αγώνων, θα ζήσει και τη συμμετοχή του εγγονού του. Συγκλονιστικό όλο αυτό για εμάς τους παλιούς και -μας διαβάζεις ή όχι, Νικόλα- άκου τον άλλο Νίκο δίπλα σου, θυμήσου πότε και αν ουρλιάζει ο Λάμπρος και οδήγησε να χαρείς τη στιγμή. Όπως το έκανε και το κάνει ο «μπάρμπας». Μακριά από εμάς, όπως και ο παππούς και ο δάσκαλός σου, όλοι μας «ψυχάκηδες» με τα χρονόμετρα. Θα έρθουν και οι χρόνοι στο μεταπτυχιακό. Καλό δρόμο σε όλους._ «Στρατισίνο»

ΥΓ.: Κερδίσαμε εκεί με Τώνια όταν γύρισε ο Κώστας. Έχω όμως να θυμάμαι το ’85 με Μακρινό και το ’88 με Φερτάκη. Αναμνήσεις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ