top icon
Διάφορα

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Το επόμενο βήμα για τους δημιουργούς του πρώτου ρολογιού που φορέθηκε στη Σελήνη, δε θα μπορούσε να είναι κάτι μικρότερο από το νέο Omega Speedmaster, που δημιουργήθηκε για να μετρά κάθε στιγμή στον πλανήτη Γη και τον Άρη.

Οι δημιουργοί του πρώτου ρολογιού που φορέθηκε στο φεγγάρι ανυπομονούν για το επόμενο γιγαντιαίο άλμα με ένα κομψό νέο Speedmaster σχεδιασμένο για να μετράει κάθε στιγμή στον πλανήτη Γη – και στον Άρη. Κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Speedmaster X-33 Marstimer της OMEGA είναι όλα όσα υποδηλώνει το όνομά του.

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Ο μηχανισμός 5622 Calibre της OMEGA θέτει σε κίνηση το νέο Marstimer. Ένας υψηλής ακρίβειας μηχανισμός χαλαζία, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, που χειρίζεται τις πολλές ψηφιακές και αναλογικές λειτουργίες του ρολογιού με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ο μοναδικός χρονογράφος 45 mm, με περίβλημα από τιτάνιο βαθμού 2, μπορεί να παρακολουθεί την ώρα και τις ζώνες ώρας, τόσο στον κόσμο μας όσο και στον μυστηριώδη Κόκκινο Πλανήτη. Το Marstimer της OMEGA αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους επιστήμονες και προσφέρει μια σειρά από πολύτιμα εργαλεία για όσους εργάζονται στον τομέα της διαστημικής έρευνας.

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Οι λειτουργίες του, που αναπτύχθηκαν με άδεια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της ESA, περιλαμβάνουν μια λειτουργία MTC για την παρακολούθηση της ηλιακής ημερομηνίας και της ώρας του Άρη στον πρώτο μεσημβρινό, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μια ημέρα στον Άρη είναι 39 λεπτά μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη. Καθώς και μια πρωτοποριακή ηλιακή πυξίδα για την εύρεση του πραγματικού Βορρά στον πλανήτη Γη και τον Άρη. Οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο παραδοσιακό Speedmaster Skywalker X33, όπως MET (Mission Elapsed Time), PET (Phase Elapsed Time), ξυπνητήρια και αέναο ημερολόγιο.

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Ένα ρολόι απόλυτα εναρμονισμένο με την άποψη της OMEGA για τα επαγγελματικά ρολόγια, το οποίο εκτελεί επίσης την αποστολή του με στυλ. Το κλασικό μαύρο καντράν του διαθέτει φόντο με πολλαπλές αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις που δημιουργούν χρωματικές αντιθέσεις, ώστε να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο με τα σύμβολα της Γης και του Άρη για να διακρίνετε ποιες συγκεκριμένες λειτουργίες χρησιμοποιούνται. Το καντράν περιβάλλεται από έναν δακτύλιο στεφάνης από οξαλικό ανοδιωμένο αλουμίνιο σε κόκκινο χρώμα αιματίτη, που θυμίζει τη χαρακτηριστική σκόνη του Άρη. Αυτή η εντυπωσιακή απόχρωση υπάρχει επίσης στον δείκτη δευτερολέπτων, ο οποίος έχει μια διαβάθμιση από μαύρο σε κόκκινο αιματίτη, σχεδιαστικό στοιχείο που προσδίδει στα ρολόγια OMEGA το χαρακτηριστικό του επαγγελματικού οργάνου.

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Γυρίζοντας το ρολόι από την άλλη πλευρά, αποκαλύπτεται η πλάτη του περιβλήματος με χαραγμένη στο κέντρο τη διάσημη ένδειξη Speedmaster της OMEGA και το λογότυπο Seahorse. Την περιβάλλουν οι λέξεις SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA TESTED AND QUALIFIED. Απόδειξη της απόλυτης αρμονίας και της ακεραιότητας του ρολογιού.

Για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Raynald Aeschlimann, η παραγωγή του Marstimer ήταν αυτονόητη για μια μάρκα που έχει τα διαστημικά ταξίδια στο αίμα της. «Όποιος ενδιαφέρεται για το διάστημα, ή ακόμη και για την επιστημονική φαντασία, έχει εμμονή με τον Άρη. Έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη περιέργεια, αμέτρητες απίστευτες ιστορίες. Μάλιστα, δημιουργήσαμε και ένα όνομα για τους φανταστικούς κατοίκους του. Είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά. Λαχταράμε να περπατήσουμε στην επιφάνειά του. Το να βρίσκεσαι εδώ στη Γη και να μπορείς να παρακολουθείς τις κινήσεις του, δίνει στον όρο ρολόι ένα εντελώς νέο νόημα. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα προσθήκη στη διάσημη οικογένεια Speedmaster».

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Για όσους επιθυμούν να αλλάξουν το μπρασελέ τιτανίου βαθμού 2 και 5, το Marstimer συνοδεύεται επίσης από ένα ειδικό λουράκι ΝΑΤΟ και ένα εργαλείο αλλαγής λουριού. Αυτά περιλαμβάνονται στην ιδιαίτερη θήκη του ρολογιού, η εσωτερική επένδυση της οποίας είναι αφιερωμένη στον Κόκκινο Πλανήτη με μια αναπαράσταση του Hebes Chasma, ενός μοναδικού φαραγγιού με απότομες πλευρές στην επιφάνεια του Άρη.

Omega Speedmaster X-33 Marstimer

Παρόλο που μια επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη μπορεί να απέχει ακόμη χρόνια, το νέο Speedmaster X-33 Marstimer της OMEGA είναι διαθέσιμο τώρα, σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη Γη. Είναι απαραίτητο για τους επαγγελματίες, τους λάτρεις του διαστήματος και τους παθιασμένους συλλέκτες, είναι κομψό στη χρήση, συναρπαστικό στη λειτουργία και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για το Speedmaster Moonwatch της OMEGA. Η OMEGA είναι μια εταιρεία του Swatch Group, του μεγαλύτερου κατασκευαστή και διανομέα ρολογιών και κοσμημάτων στον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες OMEGA – Τηλ.: +30 210 9565656 – [email protected]www.omegawatches.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ