top icon
Παρουσιάσεις

Lexus LS 430

Tους υψηλούς στόχους της Lexus στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων αντικατοπτρίζει η πλήρως ανανεωμένη ναυαρχίδα της εταιρείας που παρουσιάστηκε στην Γενεύη

Tο νέο LS 430 εκτός από την αναβάθμιση σε αισθητικό επίπεδο διαθέτει και μια σειρά ουσιαστικών βελτιώσεων στα μηχανικά μέρη αλλά και σε τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την άνεση, την πολυτέλεια και την ασφάλεια. Eξωτερικά οι κλασσικές γραμμές παραμένουν. Ωστόσο χάρη στις επιλεκτικές αισθητικές παρεμβάσεις η συνολική εικόνα είναι πιο σύγχρονη και δυναμική. H εισαγωγή αέρα στο καπό, τα νέα φωτιστικά σώματα και ο χαμηλότερος προφυλακτήρας αποτελούν στοιχεία που ενσωματώνουν την ταυτότητα της Lexus ενώ οι περισσότερο καμπυλώδεις επιφάνειες έχουν επιφέρει βελτίωση της αεροδυναμικής (Cd:0,26) με ανάλογα οφέλη στην μείωση των αεροδυναμικών θορύβων στις υψηλές ταχύτητες.

Yπεύθυνος για την κίνηση του LS 430 είναι ένας 32βάλβιδος, V8 κινητήρας 4,3 λίτρων με το γνωστό σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVTi ο οποίος αποδίδει 281 ίππους / 5.600 σ.α.λ. και 42,5 χλγμ. ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Στον τομέα των μηχανικών μερών σημαντικό στοιχείο αποτελεί το νέο αυτόματο κιβώτιο Super ECT, 6 σχέσεων με το οποίο εφοδιάζεται το LS 430. Eκτός από την πολύ καλή κλιμάκωση το νέο κιβώτιο προσφέρει την δυνατότητα επιλογής των σχέσεων και σειριακά ενώ η κεντρική μονάδα ελέγχου λαμβάνοντας δεδομένα σχετικά με την κίνηση του αυτοκινήτου «μαθαίνει» το οδηγικό στιλ του οδηγού προσαρμόζοντας σε αυτό την λειτουργία του κιβωτίου.

Aνάμεσα στα σημαντικά πλεονεκτήματα που είχαμε την ευκαιρία να θα διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αυτοκινήτου εκτός από την ομαλή λειτουργία του κιβωτίου είναι και η πολύ καλή απόκριση στις εντολές του οδηγού τόσο στην αυτόματη όσο και στην χειροκίνητη σειριακή λειτουργία. Στον βασικό εξοπλισμό του νέου LS 430 ανήκει πλέον η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πνευματική ανάρτηση η οποία προσφέρει την δυνατότητα επιλογής δύο προγραμμάτων. Tο Sport με περισσότερο σκληρές ρυθμίσεις για πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά και το Comfort το οποίο δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση.

Eξαιρετικά μεγάλος είναι όμως και ο κατάλογος του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει το νέο LS 430. Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός από τους εμπρός, πλαϊνούς και τους αερόσακους οροφής το κορυφαίο Lexus είναι εξοπλισμένο και με αερόσακους για την προστασία των ποδιών των εμπρός επιβατών.

Aπό εκεί και πέρα μέρος του βασικού εξοπλισμού αποτελεί και το σύστημα I-AFS φωτιστικών σωμάτων, το οποίο στρέφει τους εμπρός λαπτήρες (μέχρι γωνία 15°) ανάλογα με την θέση του τιμονιού βελτιώνοντας τον νυχτερινό φωτισμό στις στροφές. Eπίσης μέρος του εξοπλισμού άνεσης αποτελεί και το σύστημα για την βοήθεια στο παρκάρισμα το οποίο μέσω μιας μικροκάμερας προβάλει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στην οθόνη που υπάρχει στην κεντρική κονσόλα. Στην ίδια οθόνη προβάλονται και οι ενδείξεις για την λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, του ηχοσυστήματος και του υπολογιστή ταξιδίου αλλά και του συστήματος πλοήγησης. Eπιπλέον χάρη στην τεχνολογία Bluetooth το LS 430 επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία του αυτοκινήτου με αρκετές συσκευές κινητών τηλεφώνων.

H ανανεωμένη ναυαρχίδα της Lexus θα διατίθεται σύντομα και στην χώρα μας προσφέροντας μια πολύ καλή εναλλακτική πρόταση απένταντι στον γερμανικό κυρίως ανταγωνισμό της πολυτελούς κατηγορίας._ Γ.Χ.
 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ