Δοκιμές Παρουσιάσεις

Ανανέωση για Ford S-Max και Galaxy

Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας τους στην αγορά, ένα σύνηθες χρονικό διάστημα μετά από το οποίο οι εταιρείες κάνουν lifting στα μοντέλα τους, η Ford παρουσιάζει τα ανανεωμένα S-Max και Galaxy.

Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας τους στην αγορά, ένα σύνηθες χρονικό διάστημα μετά από το οποίο οι εταιρείες κάνουν lifting στα μοντέλα τους, η Ford παρουσιάζει τα ανανεωμένα S-Max και Galaxy.
 
Πρόκειται για τα δύο μεγάλα πολυχρηστικά αυτοκίνητα τα οποία μαζί και με το Mondeo (το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί και αυτό φρεσκαρισμένο στη Γενεύη) συνθέτουν την ομάδα της Ford για το άνω άκρο της γκάμας εστιάζοντας ανάλογα στην σπορτίφ αίσθηση, στην πολυτέλεια ή στον συνδυασμό των δύο παραπάνω στοιχείων.
 
Η σχεδίαση όπως είναι λογικό δεν έχει αλλάξει παρά μόνο στα σημεία (προφυλακτήρες, μάσκα εμπρός, καπό κινητήρα κ.α.) ενώ η χρήση LED στα φώτα (προαιρετικά εμπρός και στάνταρντ πίσω) φρεσκάρει με επιτυχία την εικόνα στο S-Max. Αντίστοιχες είναι οι επεμβάσεις και στο Galaxy το οποίο όπως και το S-Max έχει περισσότερα χρωμιωμένα διακοσμητικά στην πλαϊνή επιφάνεια αποκτώντας έτσι περισσότερη λάμψη. Με δεδομένο ότι και στο εσωτερικό οι αλλαγές περιορίζονται κυρίως σε θέματα συνδυασμού επενδύσεων και χρωμάτων θα στραφούμε στο τεχνικό σκέλος του θέματος όπου κυριαρχεί η προσθήκη ενός νέου δίλιτρου κινητήρα με τέσσερις κυλίνδρους, τούρμπο και ισχύ 203 ίππων. Εμείς οδηγήσαμε το εν λόγω μηχανικό σύνολο σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο είναι επίσης νέο στοιχείο για τη γκάμα και είναι το στάνταρντ συνοδευτικό του νέου κινητήρα. Η αίσθηση που αποκομίσαμε ήταν απόλυτα θετική καθώς φάνηκε η ροπή των 300 Nm (30,6 χλγμ) να «κρύβει» εύκολα το βάρος του S-Max και να θέτει τις βάσεις για άνετα, σβέλτα και όσο το δυνατόν οικονομικά ταξίδια.
 
H γκάμα των βενζινοκινητήρων αποτελείται ακόμη από τη βασική δίλιτρη έκδοση των 145 ίππων και τρεις ακόμα δίλιτρους ντίζελ απόδοσης 115, 140 και 163 ίππων. Από αυτούς ο τρίτος είναι νέα προσθήκη και τον γνωρίσαμε κάτω από το καπό του Galaxy και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από το τράβηγμα. Αυτά που φυσιολογικά δεν άλλαξαν είναι οι τεράστιοι χώροι τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές, οι πολλαπλές λύσεις διαρρύθμισης του εσωτερικού (για 5 ή 7 επιβάτες το S-Max, στάνταρ επταθέσιο το Galaxy) καθώς και το πολύ καλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής και η ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Στην Ελλάδα οι νέες αφίξεις της Ford αναμένονται προς τα τέλη Μαρτίου. 
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: S-Max
,
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: Galaxy

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου