Eλληνικοί αγώνες

Τζέντλεμαν παντός εδάφους!

Για τον Κώστα Αποστόλου ο τίτλος-σχόλιο. Όντας 70άρης πλέον, συμμετέχει στο Φθινοπωρινό Ράλλυ με την Lancia Integrale 16V, έχοντας δίπλα του τον κ. Νικηφόρο Μαραγκό.

Τα γενέθλιά του προχθές, αγωνιστικά γενέθλια όμως και μεθαύριο. Οπότε, αυτός ο ωραίος άνθρωπος -ευρύτερα για την κοινωνία μας όντας και εξαιρετικός επιχειρηματίας-, συμπληρώνει και 50 χρόνια στο μπάκετ. Τυχεροί τότε οι εμπλεκόμενοι στα Ράλλυ έχοντας δασκάλους-συναθλητές τον Γιώργο Μοσχού, τον Ιαβέρη, τον Κώστα Φερτάκη, τον Κώστα Στεφανή αλλά και φίλους-συναθλητές ορισμένους σημαντικούς, όπως ο Κώστας Αποστόλου, ο Μανώλης -ΡΟΝ- Χαλιβελάκης, ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος, ο Νίκος Τσάδαρης, ο Σωτήρης Κοκκίνης, ο Δημήτρης Βαζάκας, ο Στρατισίνο, οι αείμνηστοι Παύλος Μοσχούτης, Νότης Γιαγνίσης, Γάκης Καλεμτζάκης και άλλοι με ισχυρή προσωπικότητα. Στη συμμετοχή του Κώστα, μεθαύριο, θα είναι μαζί του όλοι μιας ωραίας εποχής που δεν γνώρισαν οι νεότεροι, αλλά εκείνοι τη βίωσαν με αγωνιστικό, χωμάτινο τρόπο, μακριά από social media και πισώπλατα μαχαιρώματα και καθόλου τυχαία με ορισμένους η σχέση εξελίχθηκε και εκτός μπάκετ. 

Kostas Apostolou

Ο Κώστας, Κόκας για λίγους φίλους του, τζέντλεμαν για εμάς, υποστηρίζοντας υποδειγματικά αυτή τη σπάνια ιδιότητά του, έτρεξε και ως Κάρλο και ήταν ταχύς σε κάθε έδαφος και με κάθε όχημα. Θα μπορούσε να οδηγεί αγωνιστικά μόνο επιπέδου WRC και να κυκλοφορεί εύκολα με Huracan έχοντας μια Urus για την αγαπημένη του σύζυγο, Λιζέτα, μια γοητευτική κυρία με ευφυΐα κλάσης “Α”, αλλά το δικό τους life style έχει άλλη απόχρωση και συνδέεται περισσότερο με ένα καλό Mini. Οδήγησε και βαρελότα που δεν έκαναν κρότο, συμμετείχε σε Ενιαίο, ενώ έγραψε ιστορία με το 5ΤS Λ, κερδίζοντας εν τέλει το 1993 και το αληθινό πρωτάθλημα (ένα είναι Πρωτάθλημα) έχοντας δίπλα του στη Lancia τον αείμνηστο Μιχάλη Κριάδη. Καρδιακός του φίλος στην κυριολεξία, ο άνθρωπος με τις περισσότερες συμμετοχές δίπλα του, ο Κρίτων-Κριάδης με ένα δικό του έντιμο στυλ και τις ευαισθησίες (που τον σκότωσαν) και ψάξε και επίσης δε θα βρεις.

Άλλωστε, τα μπάκετ δίπλα του πάντα είχαν λάμψη και άποψη με ήθος, χωρίς να λείπει η τέχνη, είτε αναφερόμαστε στον ενθουσιώδη Σάκη Μπέλλα (μαζί πετούσαν με τα Golf), είτε στον κουμπάρο του, σπουδαίο εξελιγκτή-εξαιρετικό συνοδηγό Γιώργη Πετρόπουλο, τον αγαπημένο μας PetroRetro911. Στα πιτς συνήθως ο Μπάμπης του και αυτοί οι εκπληκτικοί τύποι οι Καρανικολαίοι, με τον Γιώργο να προσθέτει αξία σε κάθε πάτημα του Ford ή της Lancia και τον Νώντα να αποδεικνύεται ο πιο καλός ο μαθητής και να ξεχωρίζει σήμερα σε διάφορες δραστηριότητες. Έτρεξε και με την Genesis και με άλλους, και θέλουμε βιβλίο για να καταγράψουμε την ιστορία του όπως είναι κατατεθειμένη και όπως με πάθος και στυλ χωρίς ύφος την αφηγείται. Τον παρακολουθήσαμε πολλά χρόνια και ποτέ δεν τον είδαμε μουτρωμένο και ποτέ δεν τον ακούσαμε να διαμαρτύρεται, ενώ πάντα ήταν θερμός και ειλικρινής, είτε έχανε είτε κέρδιζε, απαγορεύοντας και στους ανθρώπους του να σχολιάζουν και να αφήνουν υπονοούμενα - όπως συνηθίζεται. 

Kostas Apostolou03

Το Φθινοπωρινό Ράλλυ στα χαρτιά διαθέτει τα πάντα. Τέλεια διαδρομή, εξαιρετικές συμμετοχές, τόσο αριθμητικά όσο και σε ποιότητα, με πρωταθλητές όλων των εποχών, και σημαντικά Ιστορικά που συναρπάζουν το θεατή. Δεν πρόκειται για μίνι Ακρόπολις, γιατί απλά το Φθινοπωρινό Ράλλυ από το ΑΣΜΑ στην Ιτέα έχει το δικό του ύφος, ενώ διαθέτει πλέον και το χαρακτήρα, γράφοντας τη δική του ιστορία σε μια περιοχή όπου έζησε το Ράλλυ Ακρόπολις που αγαπήσαμε και σκοτώσαμε από την υπερβολική αγάπη, περίπου όπως και... το άσμα της Άννας Βίσση. Το δικό μας ΑΣΜΑ, διαθέτει την εμπειρία και αυτή την ποιότητα που λείπει, συνδεδεμένη με το πάθος που δε σβήνει και είναι όλο αυτό που μας καθιστά αισιόδοξους, παρακολουθώντας παράλληλα και το πώς πορεύεται ο ΑΟΘ, αλλά και γνωρίζοντας το όραμα της ΛΑΒ.

Καλό αγώνα σε όλους λοιπόν, γιατί, κακά τα ψέματα, όλοι την ώρα της μάχης κρινόμαστε. Ακόμα και οι θεατές με άποψη, που ενίοτε υπερβάλλουν, ξεπερνώντας την ουσία που συνδέεται με τους σκονισμένος κριτές και τους αθλητές-πρωταγωνιστές που το ΑΣΜΑ υπηρετεί όπως τους αρμόζει. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και χαμόγελο και χειροκρότημα και στο Γιώργο Μανδάνη, ως αποτύπωμα του γνήσιου ερασιτέχνη που μια ζωή στηρίζει._

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου