top icon
Επικαιρότητα

0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ. για τη νέα McLaren 720S

Η βρετανική εταιρεία λύνει για μια ακόμα φορά τη σιωπή της αποκαλύπτοντας νέες πτυχές του αντικαταστάτη της McLaren 650S που θα δούμε φέτος στη Γενεύη.

Η νέα 2θεσια πρόταση της McLaren, που προς το παρόν τιτλοφορείται με την κωδική ονομασία P14, θα κινείται, όπως αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εταιρεία, από έναν 4λιτρο twin-turbo κινητήρα με 8 κυλίνδρους παρατεταγμένους σε διάταξη V. O Μ840Τ κινητήρας των Βρετανών θα είναι ορατός απ’ έξω, χάρη στο διαφανή κάλυμμά του, ενώ ο κόκκινος… φωτισμός κάτω από το τζάμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του κάθε φορά που ο οδηγός ξεκλειδώσει το όχημα!

Προς το παρόν, η McLaren δεν ανακοινώνει στοιχεία σχετικά με την απόδοσή του, παρά μόνο μερικούς πολύ χαρακτηριστικούς αριθμούς που αφορούν στις επιδόσεις που χαρίζει στο δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της οικογένειας Super Series. Πιο συγκεκριμένα, η νέα 720S, όπως φημολογείται ότι θα ονομάζεται το νέων κουπέ των Βρετανών, θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,8 δλ. ολοκληρώνοντας το πρώτο «400άρι» σε μόλις 10,3 δλ.

Το νέο σπορ μοντέλο της οικογένειας Super Series, που θα αντικαταστήσει την 650S, θα εφοδιάζεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μ’ ένα «ενεργό σύστημα ελέγχου των δυναμικών της χαρακτηριστικών» ή, αλλιώς, το πολύ-σύστημα Proactive Chassis Control ΙΙ, όπως επισήμως το αποκαλεί η ίδια η McLaren. Μέσω αυτού, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Sport, Comfort και Track, ενώ στην «αυτόματη» επιλογή, οι 12 επιπλέον αισθητήρες του συστήματος μετρούν και καταγράφουν μια πλειάδα παραμέτρων με στόχο η ανάρτηση να αποκτήσει τη βέλτιστη δυνατή ρύθμιση και απόκριση ώστε η λειτουργία της να ταιριάζει στις εκάστοτε συνθήκες κίνησης του οχήματος. Και φυσικά, στις προσταγές του οδηγού.

«Το σύστημα Proactive Chassis Control ΙΙ δημιουργεί υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης, όχι όμως εις βάρος της ισορροπίας και της αίσθηση του αυτοκινήτου. Το βάθος και το εύρος της ακρίβειας στους χειρισμούς αλλά και της άνεσης σε συνδυασμό με το απαράμιλλο επίπεδο συμμετοχής του οδηγού στο μοντέλο της δεύτερης γενιάς της οικογένειας Super Series, είναι πραγματικά εξαιρετικά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Προϊοντικής Εξέλιξης της εταιρείας, Mark Vinnels.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον «καλούδι» της P14 είναι το σύστημα Variable Drift Control, το οποίο διατείνεται πως δίνει τη δυνατότητα για απολαυστικές πλαγιολισθήσεις, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσω της μεταβολής του βαθμού εμπλοκής του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως η McLaren F1 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (video)

Θυμίζουμε πως η νέα υπερ-κατασκευή της McLaren, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης σε έναν περίπου μήνα από σήμερα, θα διαθέτει διπλάσια αεροδυναμική απόδοση σε σχέση με την 650S με την αρωγή μιας «ενεργούς» αεροτομής, η οποία θα εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίσω τμήματος, επιτελώντας, μάλιστα, διπλό ρόλο: από τη μια θα συμβάλλει στην αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης (σ.σ.: συνολικά η τελευταία εμφανίζεται αυξημένη κατά 50%) και από την άλλη θα λειτουργεί ως… φρένο όταν ο οδηγός θελήσει να επιβραδύνει το βρετανικό κουπέ από υψηλές ταχύτητες.

Την ίδια στιγμή, η νέα 720S προτάσσει κατακτήσεις και στον τομέα της ψύξης, με τη βελτίωση σε σχέση με την 650S στο συγκεκριμένο τομέα να υπερβαίνει το 15%. Εδώ, σημαντική είναι η συμβολή δύο νέων αεραγωγών, οι οποίοι έχουν «ενταχτεί» στην ίδια τη δομή των θυρών. Ο πρώτος θα διοχετεύει ψυχρό αέρα προς τα ψυγεία του κινητήρα, ενώ ο δεύτερος θα απάγει ικανές ποσότητές του με κατεύθυνση ροής τους εμπρός θόλους αυξάνοντας έτσι την κάθετη δύναμη που αναπτύσσεται στις υψηλές ταχύτητες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ