top icon
Επικαιρότητα

105 εκ. οχήματα πέφτουν… θύματα των ελαττωματικών αερόσακων της Takata;

Η πολύκροτη -στην κυριολεξία- αυτή υπόθεση είναι πολύ πιθανόν να λάβει τρομακτικές διαστάσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Το ζήτημα των ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής Takata φαίνεται να αποκτά νέες διαστάσεις στις ΗΠΑ, καθώς οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, υποπτεύονται πως το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί σε επιπλέον 70 έως και 90 εκ. οχήματα. Ήτοι, αθροιστικά στο 40% των κυκλοφορούντων, στις ΗΠΑ, οχημάτων!

Προς το παρόν, εξαιτίας του συγκεκριμένου… ελαττώματος, οι υπάρχουσες ανακλήσεις στη χώρα αφορούν σε 29 εκ. «προβληματικούς»» αερόσακους, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε περίπου 25 εκ. διαφορετικά οχήματα.

Η αμερικανική National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) διενεργεί αυτή τη στιγμή ελέγχους σε όλα τα μοντέλα που εφοδιάζονται με αερόσακους της ιαπωνικής εταιρείας και ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους ΗΠΑ.

Αν επαληθευτούν οι παραπάνω φόβοι (γιατί, περί αυτού πρόκειται…),  τότε ασφαλώς και θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων. Όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκίνησης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ