top icon
Επικαιρότητα

336 χλμ./ώρα στο Nurburgring από την Porsche 911 GT2 RS

Η Porsche, δια στόματος Mark Webber αυτή τη φορά, αρχίζει να λύνει σιγά σιγά τη σιωπή της αναφορικά με τις επιδόσεις της νέας 911 GT2 RS στην «Πράσινη Κόλαση» των 20,8 χλμ.

Ο Αυστραλός, πρώην πιλότος της F1, Mark Webber, έχει εμπλακεί ενεργά στην εξέλιξη του γερμανικού θηρίου των 700 ίππων αποτελώντας εδώ και αρκετό καιρό έναν από τους βασικότερους πρεσβευτές της μάρκας ανά τον κόσμο. Μιλώντας στο www.Driving.ca στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης της πιο ισχυρής έκδοσης της σύγχρονης 911, o Αυστραλός αποκάλυψε πως στη μεγάλη πίσω ευθεία της γερμανικής πίστας κατάφερε να «πιάσει» πίσω από το τιμόνι της νέας GT2 RS, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 336 χλμ./ώρα, τιμή που σίγουρα υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Ας μην ξεχνάμε πως η Lamborghini Huracan Performante των 640 ίππων, η οποία πριν μερικούς μήνες «έγραψε» χρόνο 6:52.01 στο Nurburgring, κατάφερε στο ίδιο σημείο της γερμανικής πίστας-ειδικής διαδρομής να σημειώσει μέγιστη ταχύτητα 304 χλμ./ώρα.

Θυμίζουμε πως ο δεδηλωμένος πλέον στόχος της Porsche είναι η νέα 911 GT2 RS να σπάσει το άτυπο φράγμα των 7 λεπτών στο συγκεκριμένο τερέν «προσπερνώντας» την ως άνω επίδοση του ιταλικού supercar. Χαρακτηριστική των προθέσεων των Γερμανών είναι άλλωστε και η πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της Porsche Motorsport, Frank-Steffen Walliser

«Αυτή είναι η έβδομη γενιά της 911. Όλα γυρνούν γύρο από τον αριθμό επτά. Η απόδοση είναι 700 ίπποι. Αλλά στο Nurburgring ο αριθμός δεν είναι το επτά. Περιμένετε και θα δείτε. Δώστε μας λίγο χρόνο και θα το τσεκάρουμε!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Walliser μιλώντας σε εκπροσώπους του αυστραλιανού www.motoring.com.au κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας GT2 RS.

Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα, ο Walliser δήλωσε πως το αυτοκίνητο με το οποίο θα γίνει η απόπειρα κατάρριψης του σχετικού ρεκόρ θα πραγματοποιηθεί με μια απολύτως «νορμάλ» σε προδιαγραφές 911 GT2 RS, δήλωση που αφήνει σαφείς αιχμές για τις επιλογές των ανθρώπων από τη Σαντ’ Άγκατα.

«Θα προσθέσω και κάτι ακόμα σχετικά με το χρόνο στο Nurburgring: Θα χρησιμοποιήσουμε λάστιχα όμοια με εκείνα που θα έχουν στη διάθεσή τους και οι αγοραστές του αυτοκινήτου. Θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο κινητήρα με εκείνον των πελατών μας. Αυτή είναι η προσέγγιση της Porsche. Δεν πρόκειται να κάνουμε χρόνους που ο πελάτης μας δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει. Δεν κάνω καμία σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας, απλά εμείς έτσι θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Porsche Motorsport._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ