top icon
Επικαιρότητα

647 ίπποι για τον EcoBoost κινητήρα του νέου Ford GT

Η Ford έδωσε και επίσημα στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα που θα κινεί το νέο GT.

Οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις της Ford αναφορικά με τη απόδοση του V6 EcoBoost κινητήρα των 3,5 λίτρων που θα κινεί το νέο GT, επιβεβαιώνονται περίτρανα, μιας και η τελευταία ξεπερνά κατά πολύ τους 600 ίππους, τιμή που η ίδια η εταιρεία είχε προσδιορίσει ως το «ελάχιστο όριο απόδοσης» του νέου της διαμαντιού. Από τις τεχνικές περγαμηνές του υπερτετράγωνου V6 ξεχωρίζουν τόσο οι 647 ίπποι του, οι οποίοι αποδίδονται στις 6.250 σ.α.λ., όσο και τα 745 Nm ροπής, που με τη σειρά τους κάνουν την εμφάνισή τους στις 5.900 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Ford, μάλιστα, το 90% των τελευταίων είναι διαθέσιμα από τις 3.500 σ.α.λ.

Με δεδομένο ότι το αμάξωμα έχει συνολικό βάρος 1.361 κιλών, η ειδική ισχύ του νέου GT είναι καλύτερη ακόμα και από εκείνη της Ferrari 488 GTB. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, το μοναδικό στοιχείο που επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα αφορά στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, που αγγίζει τα 347 χλμ./ώρα.

Θέλοντας να μας αποδείξει την ταχύτητα της κατασκευής, η Ford επικαλείται πως στην πίστα Calabogie Motorsports Park του Καναδά ο χρόνος του νέου GT για έναν πλήρη γύρο είναι ταχύτερος κατά 1 και 3,1 δλ. σε σχέση με την McLaren 675LT και την Ferrari 458 Speciale, αντίστοιχα.

«Τα πάντα στο νέο Ford GT έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Eξέλιξης της μάρκας, Raj Nair._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ