top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo: Αλλάξανε τα… πλάνα μου!

Ο Sergio Marchionne επανεξετάζει τη σειρά με την οποία θα λανσαριστούν τα επόμενα νέα μοντέλα της Alfa Romeo.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιταλός μάνατζερ, η αιτία των «τροποποιήσεων» αυτών είναι το «φρένο» που φαίνεται να βάζει, οριστικά και αμετάκλητα πλέον, η κινεζική αγορά στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτου, στην οποία η FCA, αλλά και ειδικότερα η Alfa Romeo, είχαν τρέψει την προσοχή τους μέχρι τώρα. Ωστόσο, η μιλανέζικη φίρμα δεν αλλάζει τον ήδη δεδηλωμένο στόχο των 400.000 μονάδων όσον αφορά στις ετήσιες πωλήσεις της σε παγκόσμια κλίμακα μέχρι το 2018, όχι όμως και την… κατανομή τους, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό του μεριδίου που προοριζόταν για την Κίνα, θέλοντας και μη πλέον, θα απορροφηθεί από την Ευρώπη και την Β. Αμερική.

Το ποσό των 5 δις ευρώ, με το οποίο η FCA θα χρηματοδοτήσει το αναπτυξιακό πλάνο της Alfa Romeo για τα προσεχή πέντε χρόνια, παραμένει… αδιαπραγμάτευτο, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ιταλού CEO. Όλα τα καινούργια μοντέλα που έχουν προαναγγελθεί, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται η Giulia, δύο SUV, ένα σεντάν μεγαλύτερο της Giulia, ο αντικαταστάτης της Giulietta και ο διάδοχος των GTV/Spider, θα παρουσιαστούν μεν κανονικά, αλλά με διαφορετική σειρά, η οποία θα πληροί πρωτίστως τα κριτήρια των αγοραστών της Ευρώπης και της Β. Αμερικής και λιγότερο εκείνα της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου.

Η «ανανεωμένη» σειρά παρουσίασης των νέων αυτών μοντέλων θα ανακοινωθεί τον προσεχή Ιανουάριο, ξεκαθάρισε ο Sergio Marchionne._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ