top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το Tesla Model S

To 5θυρο ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla, ανανεώνεται αισθητικά. Καιρός ήταν, άλλωστε.

Πρόκειται για το πρώτο «ρετούς» που δέχεται το οικογενειακό μοντέλο της αμερικανικής Tesla, τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά το επίσημο ντεμπούτο του, αλλά και λίγες μόλις ημέρες μετά την πρεμιέρα του «μικρού» Model 3. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στη διαμόρφωση της εμπρόσθιας όψης του αυτοκινήτου, που πλέον φαντάζει πολύ πιο «καθαρή» απ’ ότι στο παρελθόν. Βασικά γνωρίσματα εδώ αποτελούν ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, η πιο μικρή μάσκα αλλά και τα νέα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι πλήρως προσαρμοζόμενα ενσωματώνοντας στο εσωτερικό τους δείκτες πορείες.

Οι τελευταίοι αποτελούνται σε κάθε φανό από 14 ανεξάρτητα σώματα LED. Συνολικά, το νέο Tesla S και ειδικότερα το εμπρός μέρος παραπέμπουν εμφανώς πλέον στο μεγαλύτερο Tesla X, το οποίο, ας μη γελιόμαστε, δε διακρίνεται για την ανάλογη αρμονία των γραμμών του.

Στο εσωτερικό και με δεδομένη τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, οι αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν είναι λιγότερο εμφανείς. Σύμφωνα με την εταιρεία, η καμπίνα του νέου Tesla S προσφέρεται στις εκδόσεις-αποχρώσεις Figured Ash Wood και Dark Ash Wood, ενώ στάνταρ είναι πλέον το σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα της καμπίνας, το οποίο προέρχεται από το Tesla X, φέροντας την ονομασία HEPA. Σύμφωνα με τους αμερικανούς, το εν λόγω… καλούδι είναι σε θέση να κατακρατήσει το 99,97% των βλαβερών σωματιδίων της ατμόσφαιρας που εισέρχονται, μέσω του κλιματισμού, στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Σε ότι αφορά τις κινητήριες μονάδες, η Tesla δεν ανακοινώνει αλλαγές, μιας και η πολυσυζητημένη έκδοση P100D δεν αναφέρεται στις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας. Τουλάχιστον μέχρι και αυτή τη στιγμή. Η μόνη διαφορά αφορά στην τοποθέτηση ενός ταχύτερου φορτιστή των συσσωρευτών ενέργειας (48 έναντι 40 amp)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ