top icon
Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια για το νέο Cosworth Impreza STi

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο έκπληξη, που αποτελεί τον πρώτο, όπως όλα δείχνουν, καρπό συνεργασίας της Subaru με την ιστορική φίρμα Cosworth.

Επίσημες φωτογραφίες του νέου Cosworth Impreza STI CS400, όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου, δεν έχουν ακόμα δοθεί στον Τύπο, ωστόσο οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας έχουν δημοσιοποιήσει μερικές σημαντικές… λεπτομέρειες του νέου υπερ-όπλου τους, άμεσα συνδεδεμένες όχι μόνο με την ονομασία του αυτοκινήτου, αλλά και με επιμέρους τεχνικά στοιχεία του.
 
Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του αυτοκινήτου ζει ο γνωστός επίπεδος και υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων της Subaru, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση, χάρη στη «φροντίδα» των ανθρώπων της Cosworth, ούτε λίγο ούτε πολύ, 400 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. προσφέροντας μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δλ. (Impreza STI: 300 ίπποι/6.000 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 5,2 δλ.).
 
Την εντυπωσιακή αυτή τιμή απόδοσης, αλλά και τις αντίστοιχες επιδόσεις που απορρέουν από αυτή, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύουν επεμβάσεις και αναβαθμίσεις ουσίας και στα επιμέρους μηχανικά μέρη του οχήματος. Με βάση τις περιορισμένες, έως τώρα, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο Cosworth Impreza STi είναι εφοδιασμένο μ’ ένα αγωνιστικών προδιαγραφών σύστημα πέδησης, εξελιγμένο από την AP Racing, με 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους διαμέτρου 355 χλστ. στον εμπρός άξονα. Φυσικά, αλλαγές ανακοινώνονται πως έχουν γίνει τόσο στο σύστημα εξαγωγής του μπόξερ κινητήρα, όσο βέβαια και στη ρύθμιση της ανάρτησης.
 
Το νέο Cosworth Impreza STi, που θα διαφοροποιείται αισθητικά σε σχέση με τα «ταπεινότερα» STi, τόσο στις εξωτερικές όσο και στις εσωτερικές του επιφάνειες, αναμένεται να φιλοξενηθεί στις εκθέσεις της Suabru στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού. Δυστυχώς, οι τυχεροί ιδιοκτήτες της ειδικής αυτής έκδοσης, σύμφωνα πάντα με τις έως τώρα ανακοινώσεις της ιαπωνικής εταιρείας, δεν θα ξεπεράσουν τους μόλις 75…
 
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και επιπλέον φωτογραφικό υλικό, μείνετε συντονισμένοι._Χ.Α.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ