top icon
Επικαιρότητα

Ασφάλιση αυτοκινήτου: “σύννεφα” και πάλι…

Νέα επεισόδια έρχονται για να ταλαιπωρήσουν την ασφαλιστική αγορά, καθώς στις 31 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία που είχε ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, της καταβολής της πρώτης δόσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ασφαλιστικών ομίλων και τουλάχιστον μία εταιρεία φέρεται να έχει αρνηθεί να το πράξει.
 
Η συγκεκριμένη εταιρεία ασφαλίζει στόλο που ανέρχεται σε 300.000 αυτοκίνητα, υπερδιπλάσια δηλαδή από την πρόσφατα ανασταλείσα «Astra Aσφαλιστική». Αν τα σενάρια τελικά επιβεβαιωθούν, 300.000 συμβόλαια θα βρεθούν «στον αέρα», έχοντας μόνο την κάλυψη της αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, για 30 περίπου ημέρες.
 
Από ό,τι ακούγεται πέντε τελικά είναι οι εταιρείες που πιθανά δε μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξήσεις κεφαλαίου, «ανακουφίζοντας» κάπως αυτούς που περίμεναν ότι ο αριθμός τους θα ήταν περίπου δεκαπέντε.
 
Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και που αναφέρονται με επιφύλαξη, κάνουν λόγο για συγχώνευση των εταιρειών «Γαλαξίας» και «Αργοναυτική», που πρόσφατα είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης μαζί με την «Αstra Aσφαλιστική», χωρίς να χρειαστεί τελικά να υιοθετηθεί και γι αυτές το μέτρο της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας τους.     

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ