top icon
Επικαιρότητα

Αττική: συνθήκες «ασφυξίας»

Περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια τροχοφόρα κατακλύζουν καθημερινά το λεκανοπέδιο της Αττικής, δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

Η αλλαγή του τύπου βενζίνης σε αμόλυβδη μείωσε σε μεγάλο βαθμό τους ρύπους του μολύβδου, αλλά αύξησε επικίνδυνα τους ρύπους του καρκινογόνου βενζολίου, που είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι μεγάλες ποσότητες βενζολίου έχουν ανιχνευθεί στις παρακείμενες της Αττικής Οδού κατοικημένες ζώνες, όπως και δίπλα στους μεγάλους οδικούς άξονες που προστέθηκαν στο δίκτυο της πρωτεύουσας τις παραμονές των ολυμπιακών αγώνων.

Το 50% των οδηγών χάνουν κάθε ημέρα μία ώρα περίπου από τη ζωή τους ψάχνοντας για χώρο στάθμευσης, ενώ επιβαρύνονται από 20 έως 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για καύσιμα, αναζητώντας τους. Παρόλα αυτά το 44% των νοικοκυριών εξαναγκάζεται να κατέχει δύο αυτοκίνητα, ενώ το 42% των κατοίκων της Αθήνας χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο 1-2 ώρες καθημερινά.

Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα ειπώθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στο ΕΒΕΑ το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ), το Κέντρο Σύγχρονης Πολιτικής (ΚΕΣΥΠΟ) και το ECOCITY και βασίζονται σε σειρά ερευνών που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο Νομό Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ