top icon
Επικαιρότητα

Audi: Δύο αυτόνομα πρωτότυπα, νέο RS4 Avant και ένα πισωκίνητο μοντέλο στη Φρανκφούρτη

Πληθωρική όσο και ενδιαφέρουσα προμηνύεται η παρουσία της Audi στο επερχόμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την άλλη βδομάδα.

Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να εστιάσει την προσοχή της στη Φρανκφούρτη τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον της αυτοκίνησης. Σε ότι αφορά στο πρώτο, πέραν του νέου A8 και των εκδόσεων g-tron των Α4 Avant και Α5 Sportback (περισσότερα για αυτά μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας εδώ και εδώ αντίστοιχα), ο Γερμανός κατασκευαστής αναμένεται να φέρει στο φως το νέο RS4 Avant, ένα αυτοκίνητο το οποίο σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής που ξεκίνησε με το αξέχαστο RS2 Avant. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, το «παρών» στη Φρανκφούρτη θα δώσει και ένα περιορισμένης παραγωγής πισωκίνητο(!) μοντέλο, με άγνωστη προς το παρόν ταυτότητα, το οποίο θα φέρει την υπογραφή της Audi Sport GmbH.

Σε ότι αφορά στο μέλλον, η Audi θα παρουσιάσει στη γερμανική πόλη δύο αυτόνομα και ηλεκτρικά ασφαλώς πρωτότυπα. Το πρώτο θα ανήκει στην κατηγορία των SUV μοντέλων, θα έχει μήκος 4,9 μ. και θα βασίζεται στο Audi e-tron Sportback concept. Σύμφωνα με του δημιουργούς του, θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, όντας τετρακίνητο, με τις κινητήριες μονάδες να αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 500 περίπου ίππων. Η Audi επισημαίνει πως εξίσου σημαντική «κατάκτηση» του εν λόγω πρωτοτύπου θα είναι, πέραν της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματώνει (Αl-Artificial Intelligence), το οποίο θα έχει την ικανότητα να «διαβάζει» το δρόμο, να «επικοινωνεί» με τα άλλα οχήματα παίρνοντας αυτοβούλως αποφάσεις.

Το δεύτερο, επίσης αυτόνομο, πρωτότυπο που απεικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία της ανάρτησής μας, ανήκει, όπως αναφέρει η ίδια η Audi, στην κατηγορία D, όντας ένα αυτοκίνητο ικανό να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με άνεση και απόλυτη ασφάλειας. Θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία που θα κυμαίνεται από 700 έως και 800 χλμ.._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ