top icon
Επικαιρότητα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ford Eυρώπης

Τα αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα της Ford Ευρώπης συνέχισαν να γνωρίζουν υψηλή ζήτηση το μήνα Αύγουστο. Στις 21 βασικές Ευρωπαϊκές αγορές της, η εταιρία πούλησε 103.600 οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2006. Τους πρώτους οκτώ μήνες της φετινής χρονιάς, η Ford Ευρώπης πούλησε 1.205.300 αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 64.900 μονάδων, με συνολικό μερίδιο αγοράς 8.8%.
 
Το Ford Focus ήταν το best-seller της εταιρείας τον Αύγουστο, με συνολικές πωλήσεις 23.600 μονάδων. Τα Fiesta, S-MAX, Galaxy και Mondeo συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους. Το νέο Ford Mondeo πούλησε πάνω από 10.000 μονάδες, από τις οποίες τα δύο τρίτα ήταν οι ανώτερες εκδόσεις του μοντέλου. 
 
Η αυξητική τάση στις πωλήσεις Ford συνεχίστηκε και στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, όπου τα Transit και Transit Connect τα πήγαν θαυμάσια τον Αύγουστο. Το νέο Ford Transit –Διεθνές Van της Χρονιάς 2007– πούλησε 15.600 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 3.500 οχημάτων σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.
 
Η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 18.000 αυτοκίνητα. Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι πωλήσεις του Αυγούστου κινούνται συνήθως σε χαμηλά επίπεδα, οι πωλήσεις ανήλθαν στις 13.400 μονάδες. Εξάλλου, η Ford βελτίωσε τις πωλήσεις της σε όλες τις άλλες αγορές, εκτός της Ισπανίας, όπου ήταν λίγο πιο χαμηλά.
 
Στην Τουρκία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 22%, στις 10.200 μονάδες, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς της Ford στο 19,6 %, που είναι το μεγαλύτερό της στην Ευρώπη. 
 
«Οι έξοχες επιδόσεις μας στις πωλήσεις αποτελούν την ιδανική βάση εκκίνησης για τα νέα μοντέλα που παρουσιάζουμε αυτή τη στιγμή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης» δήλωσε ο Stephen Odell, αντιπρόεδρος, Μάρκετινγκ, Πωλήσεων & Service, της Ford Ευρώπης. «Τα νέα μοντέλα Focus, Kuga και Verve Concept που παρουσιάστηκαν στις αρχές αυτής της εβδομάδας ήδη έτυχαν ευρείας αποδοχής από τον Τύπο και το κοινό. Τα μοντέλα αυτά απέδειξαν με σαφήνεια τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε την αύξηση πωλήσεων με έξοχα, επιθυμητά προϊόντα» πρόσθεσε.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ