top icon
Επικαιρότητα

BMW 7 ActiveHybrid

Η BMW σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή δύο νέων μοντέλων με την τεχνολογία ActiveHybrid μέσα στο 2009.

Η BMW δημοσιοποίησε τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτότυπο ActiveHybrid της Σειράς 7, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Παρίσι. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, η 7άρα αυτή θα χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 20 ίππους και μέγιστη ροπή 210 Nm. Ο κινητήρας αυτός εφαρμόζει στο σύστημα μετάδοσης αντικαθιστώντας ουσιαστικά διατάξεις όπως της μίζας και του εναλλάκτη, περιορίζοντας έτσι τις τριβές. Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από τα φρένα (Brake Energy Regeneration system), και αποθηκεύεται σε μία μπαταρία υψηλών προδιαγραφών ιόντων-λίθου, η οποία είναι τοποθετημένη στο χώρο αποσκευών.
 
Με αυτή την ήπια υβριδική προσέγγιση και με την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα στη μετάδοση, επιτυγχάνεται επίσης η καλύτερη λειτουργία του συστήματος διακοπής/επανεκκίνησης του βενζινοκινητήρα. Επιπρόσθετα, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα φρένα ξεπερνάει τα συνηθισμένα επίπεδα ενέργειας σχεδόν κατά δέκα φορές. Από την υπέρ-επάρκεια της ενέργειας αυτής τροφοδοτούνται συστήματα όπως ο κλιματισμός και ο υπολογιστής του αυτοκινήτου, χωρίς τη χρήση ενεργοβόρων διατάξεων όπως ο εναλλάκτης.
 
Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης βασίζεται στον Ν63, τον οποίο έχουμε δει ήδη στα 750i και Χ6 xDrive50i. Πρόκειται για ένα σύνολο V8 4,4 λίτρων με διπλό υπερσυμπιεστή και απόδοση 407 ίππων και 600 Νμ. μέγιστης ροπής. Στην υβριδική εκδοχή του εμφανίζει 15% μικρότερη κατανάλωση και εκπομπή καυσαερίων σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο συμβατικό όχημα.
 
Η BMW σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή δύο μοντέλων με την τεχνολογία ActiveHybrid μέσα στο 2009.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ