top icon
Επικαιρότητα

BMW Concept X1

Η BMW Concept X1 αποτελεί αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Οι πρώτες εικόνες του Χ1 έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, λίγο πριν την προγραμματισμένη αποκάλυψη του πρωτότυπου στην Έκθεση του Παρισιού. Εάν η πρώτη σας εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μεγάλων διαστάσεων, δεν θα σας διαψεύσουμε. Το Χ1 έχει κατά μόλις 108 χιλ. μικρότερο μήκος και κατά 35 χιλ. μικρότερο μεταξόνιο από το Χ3. (Μήκος 4.456 χιλ.– μεταξόνιο 2.760 χιλ.).
 
Το Χ1 βασίζεται τελικά στο πάτωμα της Σειράς 3 (Ε90), και όχι σε αυτό της Σειράς 1 όπως αναμενόταν. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε και μία μεγάλη γκάμα κινητήρων με τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα σύνολα, υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και μία υβριδική έκδοση. Τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι εξατάχυτα χειροκίνητα και οκτατάχυτα αυτόματα, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται και στους εμπρός τροχούς μόνο όταν τα ηλεκτρονικά το κρίνουν απαραίτητο.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της BMW οι πωλήσεις του 2009 θα πλησιάσουν τις 100.000 μονάδες. Η υψηλή αυτή προσδοκία, σε συνάρτηση με τις παραπλήσιες διαστάσεις του Χ1 με το Χ3, αλλά και τις ολοένα μειούμενες πωλήσεις των βενζινοβόρων Χ3 και Χ5, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το ενδιαφέρον του Βαυαρού κατασκευαστή στρέφεται κατά κύριο λόγο στο μικρότερο μέλος της οικογένειας «Χ».
 
Το Χ1 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη προς το τέλος του έτους, με τιμές που θα κυμαίνονται γύρω στις 25.000 ευρώ, (στην υπόλοιπη Ευρώπη). Τα πλήρη στοιχεία του Χ1 καθώς και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση: www.bmw.com/conceptx1
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ