top icon
Επικαιρότητα

BMW GENERATION X Roadshow

Βρεθήκαμε στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, για να πάρουμε μέρος σε μια ενδιαφέρουσα ιδέα της BMW με τον κωδικό GENERATION X Roadshow, που αφορά όλα τα μοντέλα της Σειράς BMW Χ, η οποία μάλιστα… σας ενδιαφέρει!

Το σκεπτικό λοιπόν ήταν το εξής. H νέα BMW X1, να ταξιδέψει μαζί με όλα τα μοντέλα της Σειράς BMW X σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει μία ωραία εμπειρία οδήγησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όλα τα μοντέλα Σειράς BMW X (Χ1, Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6).

Το BMW GENERATION X Roadshow θα συνεχίσει την επίσκεψή του στις παρακάτω πόλεις της Ελλάδας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

Λάρισα: Εγκαταστάσεις Παπαδόπουλος Α.Ε. 8 10 Μαρτίου

Σέρρες: Εγκαταστάσεις Αφοί Ιωαννίδη 18 – 19 Μαρτίου

Πάτρα: Εγκαταστάσεις Αφοί Αθανασάτου 23 – 24 Μαρτίου

Θεσσαλονίκη: Εγκαταστάσεις BMW Τρικαλιώτης 31 Μαρτίου 2 Απριλίου

Ηράκλειο: Εγκαταστάσεις Servin Κρήτης 8 9 Απριλίου

Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις Κ. Γεωργακόπουλος 15 16 Απριλίου

Ιωάννινα: Εγκαταστάσεις Κ. Κατσιούλης 20 21 Απριλίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για test drive την ημέρα και ώρα που επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας http://gr.embrace-bmw.com/home/ ή καλώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο: 210.9118.000.

Όλα άρχισαν το 1985…

Η είσοδος της BMW στην AWD (All Wheel Drive) αγορά έγινε με την αποκάλυψη της BMW 325i με τον κωδικό “Allrad” στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) το 1985. Εκείνο, το πρώτο σύστημα τετρακίνησης της BMW όχι μόνο βελτίωσε την ελκτική πρόσφυση στην άσφαλτο και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές.

Σήμερα, το ευφυές σύστημα της εταιρείας xDrive All Wheel Drive ελέγχεται από το Integrated Chassis Management (ICM), που διασφαλίζει ότι το xDrive ανταποκρίνεται πάντα κατάλληλα με τον καλύτερο τρόπο, το νωρίτερο δυνατόν, με βάση την αξιόπιστη ανίχνευση και παρακολούθηση της τρέχουσας οδηγικής κατάστασης. Οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνονται είτε αποκλειστικά από το BMW xDrive, ή από το xDrive σε συνδυασμό με τα Dynamic Stability Control (DSC) ή Dynamic Performance Control (DPC). Ο άμεσος και ακριβής έλεγχος της κατανομής κινητήριας ισχύος διασφαλίζει τα συνήθη χαρακτηριστικά συμπεριφοράς BMW ακόμα και σε οριακές καταστάσεις στριψίματος. Βέβαια, η φιλοσοφία της εταιρείας δεν θα μπορούσε να ξεχαστεί, οπότε, το σύστημα είναι σεταρισμένο ώστε να συμβαδίζει με την… πίσω κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι στα AWD μοντέλα, το μεγαλύτερο ποσοστό της κινητήριας ισχύος αποστέλλεται στους πίσω τροχούς, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης. Με τον τρόπο αυτό, η ακρίβεια διεύθυνσης διατηρείται με σχεδόν μηδενικές αντιδράσεις στο σύστημα διεύθυνσης κατά την επιτάχυνση. Για βέλτιστη είσοδο στις στροφές και υψηλή ευστάθεια, η τελευταία γενιά του συστήματος xDrive αρχίζει να αυξάνει την ποσότητα ισχύος που στέλνει στους πίσω τροχούς μόλις το όχημα εισέρχεται σε μία στροφή, αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση στα πρότυπα της φίρμας.

Στο Ελληνικό, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και την εμπειρία των σφαιρικών βίντεο (360videos), τα οποία τείνουν να μετατραπούν στην νέα κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας και συνδυάζονται όχι μόνο με οθόνες υπολογιστή, αλλά με κινητά τηλέφωνα και όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR glasses). Σκεφτείτε μία σφαίρα στο κέντρο της οποίας είστε εσείς και παρακολουθείτε ένα βίντεο, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να γυρίζετε το κεφάλι σας γύρω-γύρω πάνω-κάτω και κάθε φορά να βλέπετε διαφορετικό τμήμα της σφαιρικής κινούμενης εικόνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ