top icon
Επικαιρότητα

Car of the year 2006

Αυτοί είναι οι 27 υποψήφιοι για τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2006»

Αποφασίστηκε από την Επιτροπή COTY ποια θα είναι αρχικά τα 27 υποψήφια αυτοκίνητα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2006». Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή COTY -ακρωνύμιο του Car Of The Year) αποτελείται από επιλεγμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου που ψηφίζουν διαδοχικά για να αναδείξουν το νικητή. Η πρώτη ανάλογη ψηφοφορία έγινε το 1964 και από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, με αποτέλεσμα σήμερα η κατάκτηση του τίτλου ή η διάκριση στην κατάταξη να θεωρείται ένα πολύ σοβαρό avantage για την εμπορική σταδιοδρομία κάθε αυτοκινήτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα νέα μοντέλα ανάμεσα στους υποψήφιους για τον τίτλο είναι να έχει αρχίσει η διάθεσή τους σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες και να αριθμούν 5.000 μονάδες.

Στις αρχές Οκτωβρίου θα ξέρουμε ποια θα είναι τα 7 από τα 27 αυτοκίνητα που ψηφίστηκαν για να διεκδικήσουν σε δεύτερη φάση τον τίτλο, ενώ ύστερα από μία ακόμη ψηφοφορία, στις 14 Νοεμβρίου θα μάθουμε και το όνομα του τελικού νικητή.

Οι 27 υποψήφιοι είναι οι εξής:

Alfa Romeo 159
BMW series 3
Citroen C1/Peugeot 107/Toyota Aygo
Chevrolet Matiz
Daihatsu Sirion
Fiat Croma
Hyundai Sonata
Jeep Grand Cherokee
KIA Rio
Lexus GS
Mazda5
Mercedes B –Class
Mercedes ML
Mercedes S –Class
Nissan Murano
Nissan Pathfinder
Opel Zafira
Peugeot 1007
Porsche Cayman
Range Rover Sport
Renault Clio III
Ssangyong Rodius
Seat Leon
Suzuki Grand Vitara
Suzuki Swift
Volkswagen Fox
Volkswagen Passat

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ