top icon
Επικαιρότητα

Χείρα βοηθείας από την σουηδική κυβέρνηση

Μετά τις πιέσεις από τις GM, Ford και Chrysler προς την Αμερικανική κυβέρνηση, οι δύο πρώτες απευθύνονται τώρα και στη Σουηδία.

Μετά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί από τις GM, Ford και Chrysler προς την Αμερικανική κυβέρνηση, οι δύο πρώτες απευθύνονται τώρα και στη Σουηδία. Ως γνωστό, η GM έχει στον όμιλό της την Saab και η Ford τη Volvo. Oι Financial Times αναφέρουν ότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Saab και Volvo, Jan-Ake Jonsson και Stephen Odell αντίστοιχα, έχουν συναντηθεί με το υπουργό Βιομηχανίας Maud Olofsson υποβάλλοντας τα αιτήματά τους για οικονομική ενίσχυση.
 
Η σουηδική κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει στις δύο εταιρείες 2 δισ. κορώνες ή 195 εκ. ευρώ με την μορφή άμεσης ενίσχυσης ή εγγύησης των δανείων. Η Ford έχει χάσει 458 εκ. δολάρια εξαιτίας της Volvo το τρίτο τετράμηνο του 2008, ενώ η GM δεν έχει ανακοινώσει ποτέ κέρδη από το 1989, που η Saab εντάχθηκε στον όμιλό της.

Σε μία παράλληλη κίνηση, η Chrysler αποφάσισε να μηνύσει την Daimler για χρέη ύψους 7 δις ευρώ του 2007 που κληρονόμησε η πρώτη από την δεύτερη. Το ποσό αυτό -συμπτωματικά;- ζητά η Chrysler και από την Αμερικανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ