top icon
Επικαιρότητα

Χέρι-χέρι Porsche και Audi

Οι δύο γερμανικές εταιρείες κύρους του Ομίλου VW θα εξελίξουν από κοινού επιμέρους τμήματα, δάπεδα, έως και οχήματα, προκειμένου να προκύψουν οι επιθυμητές για όλους οικονομίες κλίμακας.

Η στενή συνεργασία των Audi και Porsche στον τεχνικό και όχι μόνο τομέα που ξεκινά από… σήμερα, θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων που θα διοχετευτούν προκειμένου να καλυφτεί μέρος των οικονομικών επιπτώσεων του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που ταλανίζει τον γερμανικό όμιλο των 12 εταιρειών από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα. Η ανακοινωθείσα συμφωνία για συνέργειες σφραγίστηκε και επισήμως χθες ύστερα από συνάντηση των Διευθυνόντων Συμβούλων των δύο εταιρειών, κίνηση που αν μη τι άλλο σηματοδοτεί τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά το τέλος του εσωτερικού ανταγωνισμού τους στους κόλπους του VW Group.

Τα κοινά πρότζεκτ των Audi και Porsche τα οποία θα ανακοινωθούν με αναλυτικό τρόπο του προσεχείς μήνες, θα έχουν χρονικό ορίζοντα έως και το 2025 και θα αφορούν στην εξέλιξη δαπέδων, μηχανικών μερών, επιμέρους τμημάτων, ακόμα και «ολόκληρων» όπως όλα δείχνουν μοντέλων. Κάθε ένα από τα κοινά εγχειρήματα των δύο εταιρείων θα επιβλέπεται, όπως ανακοινώθηκε, από εκπροσώπους και των δύο πλευρών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν όλοι τις «ισορροπίες» που θα διαμορφωθούν στο εγγύς μέλλον ανάμεσα στις δύο εταιρείες σε σχέση με τις επερχόμενες ηλεκτρικές προτάσεις τους. Αρκεί να θυμίσουμε πως η Audi έχει ήδη στα σκαριά το δικό της «ηλεκτρικό δάπεδο», με την Porsche να έχει προ καιρού προχωρήσει στα… προκαταρτικά των ετοιμασιών της πλατφόρμας J1 πάνω στην οποία θα «δομηθεί» η έκδοση παραγωγής του Mission Ε. Κατ’ αντιστοιχία, δε μένει να δούμε το πώς θα διαμορφωθεί και το τοπίο στον τομέα των «μεγάλων» κινητήρων και δη των 8κύλινδρων με δεδομένο πως και εδώ οι δύο εταιρείες διαθέτουν ήδη τις δικές τους «αυτόνομες» προτάσεις._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ