top icon
Επικαιρότητα

Citroen DS3 Racing

H Citroen θα παρουσιάσει στην επικείμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές του Μαρτίου, τη «DS3 Racing» των 200 ίππων.

H Citroen θα παρουσιάσει στην επικείμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές του Μαρτίου, τη «DS3 Racing» των 200 ίππων.
 
Εξελιγμένη από τη Citroen Racing, που έχει την κύρια ευθύνη για τις μεγάλες επιτυχίες της γαλλικής εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, η DS3 Racing των 200 ίππων έχει απόλυτα σπορ χαρακτήρα. Το μήκος της είναι 3,94 μέτρα, ενώ εφοδιάζεται με τροχούς διαστάσεων 18 ιντσών. Η παραγωγή της, που θα αριθμήσει συνολικά 1.000 μόλις μονάδες, δρομολογείται για το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Κινητήριο συνολό της θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 ΤΗΡ, που για την περίσταση έχει από πλευράς ισχύος αναβαθμιστεί στους 200 ίππους, ενώ παράγει 275Nm ροπής.
 
Όπως είναι ήδη γνωστό, η DS3 θα εκπροσωπήσει το γαλλικό εργοστάσιο τη νέα χρονιά στο WRC και τον Ιανουάριο ήδη πραγματοποίησε τις πρώτες της δοκιμές στα χέρια των Sebastien Loeb, Dani Sordo και Phillipe Bugalski. Το νέο DS3 WRC που βρέθηκε τότε στη νότια Γαλλία είναι προδιαγραφών S2000, με μηχανικά διαφορικά, αντίστοιχο κιβώτιο ταχυτήτων και ότι επιβάλλουν οι κανονισμοί από τη νέα χρονιά, με μοναδική διαφορά τον κινητήρα. Επειδή ακόμα δεν είχε ετοιμαστεί το νέο σύνολο των 1.600 κ.εκ. με τούρμπο, το DS3 εφοδιαζόταν στις δοκιμές εκείνες με τον κινητήρα της C4 WRC.  
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ