top icon
Επικαιρότητα

Daimler: Αναδιοργάνωση και διαχωρισμός δραστηριοτήτων

Το σαφή διαχωρισμό του κλάδου κατασκευής αυτοκινήτων από εκείνον των φορτηγών προανήγγειλε η γερμανική εταιρεία με σημερινές της ανακοινώσεις. Και όχι μόνο.

Η Daimler ξεκίνησε, όπως όλα μαρτυρούν, τη διαδικασία δημιουργίας ξεχωριστών νομικών οντοτήτων για τα αυτοκίνητα (Mercedes-Benz) και τα φορτηγά της (Daimler Trucks), μια κίνηση που έρχεται ξανά στο προσκήνιο αναζωπυρώνοντας την εικασία για ενδεχόμενη διάσπαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με σημερινές επίσημες ανακοινώσεις του, ο γερμανικός κολοσσός ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να επενδύσει περί τα 100 εκ. ευρώ στις απαραίτητες για την αναδιοργάνωσή του προετοιμασίες προσθέτοντας συγχρόνως ότι δεν σχεδιάζει να εκχωρήσει κανένα τμήμα του.

Ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της Daimler γίνεται κατά τα πρότυπα… Marchionne, καθώς με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η αξιοποίησή τους, αλλά πρωτίστως καθίσταται πιο εφικτή η αύξηση της αξίας κάθε τμήματος ξεχωριστά. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές της Evercore ISI, η αξία του κλάδου των φορτηγών και λεωφορείων μπορεί με τον επερχόμενο διαχωρισμό του από εκείνο των επιβατικών αυτοκινήτων να ανέλθει έως και τα 31 δις ευρώ.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, εκπρόσωποι της Daimler είπαν ότι έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τα εργατικά τους συνδικάτα προβλέποντας την παράταση των εγγυήσεων που αφορούν στις θέσεις εργασίας με ορίζοντα το 2029. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, η συνεισφορά στο ταμείο συνταξιοδότησης των εργαζομένων της θα αγγίζει από τη μεριά της Daimler το ποσό των 3 δις ευρώ, ενώ παράλληλα επεκτείνεται μέχρι και την ως άνω χρονιά και το δικαίωμα των υπάλληλων της να συμμετέχουν μέσω σχετικού επιδόματος στα κέρδη της.

Σε ξεχωριστή μάλιστα ανακοίνωσή της η Daimler κρατά, εμμέσως πλην σαφώς, τις δέουσες… αποστάσεις από το VW Group ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν πλάνα εξοικονόμησης πόρων, πολλώ δε μάλλον περικοπών σε θέσεις εργασίας ή δραστηριότητες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ