X
Επικαιρότητα

Δεν έχει αλλάξει η κουλτούρα της VW, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων της εταιρείας, η φιλοσοφία της VW δεν έχει αλλάξει δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα του διαβόητου σκανδάλου.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων δεν βλέπουν «καμία βελτίωση» στην εταιρική κουλτούρα της VW, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων σε πληθώρα μοντέλων της, δήλωσε χθες ο Bernd Osterloh επικαλούμενος τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στους κόλπους της εταιρείας σε περισσότερους από 51.000 εργαζομένους της που απασχολούνται σε μονάδες παραγωγής οχημάτων που έχουν την έδρα τους στη Γερμανία.

Θυμίζουμε πως η προσπάθεια της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης να γίνει πιο «διαφανής» και «ειλικρινής», βελτιώνοντας συγχρόνως τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων, θεωρείται από τους επενδυτές της VW ως βασικό «εργαλείο» προκειμένου η τελευταία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού αποφεύγοντας στο εγγύς και απώτερο μέλλον τυχόν σκάνδαλα.

«Η αλλαγή της κουλτούρας παραμένει για εμάς κεντρικό θέμα», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Bernd Osterloh.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων του, ο Bernd Osterloh, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του τον επόμενο μήνα στη θέση του επικεφαλής των εκπροσώπων των εργαζομένων της VW, επεσήμανε πως οι υπάλληλοί της «επικρίνουν την εσωτερική επικοινωνία από τη διοίκηση και εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των θέσεων εργασίας καθώς και των όρων συνταξιοδότησής τους».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν την VW να πραγματοποίησε δοκιμές σε πιθήκους καθώς και σε ανθρώπους προκειμένου να… τεστάρει τις επιπτώσεις των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων της στον οργανισμό, ο Bernd Osterloh δήλωσε με νόημα:

«Με τους αρνητικούς αυτούς τίτλους στα μέσα που μας εξέπληξαν όλους, θα ήταν αξιοσημείωτο αν το συναίσθημα του κόσμου δεν επηρεάστηκε. Μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη από το προσωπικό της εταιρείας για όλα αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουν, αν και δεν είμαστε εμείς ο δημιουργός αυτών των τίτλων».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της VW, Karlheinz Blessing, δήλωσε τα εξής αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής κουλτούρας της γερμανικής εταιρείας:

«Έχουμε πει πολλές φορές μέχρι τώρα ότι μια αλλαγή στην κουλτούρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί βραχυπρόθεσμα και απαιτεί χρόνο. Δεν πρόκειται για έργο ενός ατόμου ή μεμονωμένων συμμετεχόντων στο όλο εγχείρημα»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!