top icon
Επικαιρότητα

Διαδημοτική συγκοινωνία από το 2009

Το αίτημα πέντε δήμων των βορείων προαστίων για τη λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας, ενέκρινε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης. Η λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τους δήμους Αμαρουσίου, Πεύκης, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης και Μελισσίων, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2009.

Το σχετικό αίτημα κατέθεσε στον κ. Χατζηδάκη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μετά από μελέτη, που έγινε σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ. Η γραμμή θα εξυπηρετείται αρχικά με 4 μικρά λεωφορεία (mini bus), την ευθύνη των οποίων θα έχει η ΕΘΕΛ. Προτείνεται στη συγκεκριμένη γραμμή τα λεωφορεία να έχουν διαφορετικό χρώμα ώστε να ξεχωρίζουν, όπως και οι στάσεις. Η μελέτη προβλέπει τη μελλοντική συμμετοχή στο σύστημα και των δήμων Κηφισιάς και Χαλανδρίου.

«Με τη λειτουργία της πρώτης γραμμής διαδημοτικής συγκοινωνίας στέλνουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στήριξης και προώθησης ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων. Ενός μοντέλου που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε βάρος της χρήσης Ι.Χ.», δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ