top icon
Επικαιρότητα

Διαφανή αυτοκίνητα

Νέα θεματική έκθεση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Με την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, του Προέδρου της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» Κωνσταντίνου Μπακούρη και του Προέδρου της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α Δημήτριου Βερναρδάκη, εγκαινιάστηκε η νέα θεματική έκθεση “Διαφανή Αυτοκίνητα”. Στην έκθεση αυτή εκτίθεται ένας αριθμός αυτοκινήτων με διαφορετική αρχιτεκτονική, όσον αφορά τη θέση του κινητήρα και τη μετάδοση, με κοινό χαρακτηριστικό τη δυνατότητα που δίνεται στους επισκέπτες να έχουν οπτική πρόσβαση στα μηχανικά τους μέρη. Ταυτόχρονα εκτίθενται και μινιατούρες σαν αυτές που στο παρελθόν διέθεταν οι σχολές οδηγών, οι οποίες είχαν εκπαιδευτικό σκοπό, προκειμένου οι υποψήφιοι οδηγοί να κατανοήσουν τη λειτουργία του αυτοκινήτου. “Στη σημερινή εποχή που τα ηλεκτρονικά τα κάνουν όλα εύκολα, ο κόσμος έχει πάψει να προσπαθεί να κατανοήσει τη λειτουργία των πραγμάτων που των περιβάλουν”, είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Μουσείου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης. “Ειδικά σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο, η κατανόηση της λειτουργίας του είναι επίσης θέμα ασφάλειας”, συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα η έκθεση διαθέτει ένα μεταφορικό μήνυμα στην προσπάθεια για να υπάρξει διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, τη δημιουργία του οποία χαρακτήρισε σαν μια σημαντική και γενναία απόφαση. 

Info

– Τα αυτοκίνητα που εκτίθενται είναι τα Dodge ¾ Light Truck SWB (1940-45), Lancia Flavia Convertibile (1964), Bond Equipe Gt 4S (1967), Porsche 912 (1968) και Lotus Europa Twin Cam Special (1974),

– Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπίπτουν με τον εορτασμό των 50 χρόνων της FIVA και της ανακήρυξης του έτους 2016 ως «Έτους Παγκόσμιας Μηχανοκίνητης Κληρονομιάς». Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, αλλά και της διεθνούς αναγνώρισης του έργου του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκίνητου, η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCΟ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων (ΦΙΛ.Π.Α). 

Μάθετε περισσότερα για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και τις ώρες λειτουργίας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ