top icon
Επικαιρότητα

Διαρροή για το BMW X7 Concept

Ο προπομπός της ναυαρχίδας των SUV μοντέλων του Βαυαρού κατασκευαστή κάνει το ντεμπούτο του «εντός έδρας».

Όπως έχει ανακοινωθεί, αύριο Παρασκευή η BMW αναμένεται να παρουσιάσει διαδικτυακά κάτι «νέο και μεγάλο», το οποίο θα πραγματοποιήσει το επίσημο του την επόμενη βδομάδα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ωστόσο, από αργά χθες το βράδυ, το εν λόγω μοντέλο είδε πρόωρα το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας μέρος των σχεδιαστικών φορμών που θα υιοθετεί η πολυσυζητημένη, ήδη, νέα BMW Χ7.

Αντικρίζοντας το φωτογραφικό υλικό που συνόδευσε την εν λόγω ανεπίσημη(;) διαρροή, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι Βαυαροί αποστασιοποιούνται από τα συνήθη σχεδιαστικά μοτίβα τους δημιουργώντας ένα άκρως επιβλητικό SUV. Κυρίαρχο στοιχείο του είναι –ασφαλώς- το ιδιαίτερα τονισμένο εμπρός μέρος, στο οποίο δεσπόζουν τα τεράστια για την περίσταση «νεφρά», οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, καθώς και ένα ζεύγος πολύ λεπτών φωτιστικών σωμάτων. Από το πλάι εντύπωση προκαλούν οι «κρυμμένες» χειρολαβές των θυρών και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ πίσω περίοπτη θέση καταλαμβάνουν τα επίσης λεπτά φώτα, καθώς βέβαια και τα χαρακτηριστικά «ανοίγματα» στις άκρες του προφυλακτήρα.

Στην καμπίνα κυριαρχεί μια high-tech αύρα με κλιματιζόμενα καθίσματα που κάνουν και μασάζ και ένα φουλ ψηφιακό ταμπλό, που σχεδιαστικά υιοθετεί στοιχεία που είδαμε στο Z4 Concept και πολλά ακόμα που ήδη γνωρίζουμε από το υβριδικό i8. Με την ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί πως περιμετρικά του αμαξώματος παρατηρούνται οι επιγραφές «i» και «eDrive», κάτι που σε γενικές αποκαλύπτει την τεχνολογία που υιοθετείται στις κινητήριες μονάδες της γερμανικής κατασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση παραγωγής αναμένεται να αντιμετωπίσει στις κατά τόπου αγορές της υφηλίου –και ειδικότερα σε εκείνη των ΗΠΑ- μοντέλα, όπως η Mercedes GLS, τo Audi Q7 και φυσικά τα «μεγάλα» Range Rover. Το ντεμπούτο της, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται το νωρίτερο στα τέλη του 2018, αν όχι στις αρχές του 2019.

Κάτω από το καπό της έκδοσης παραγωγής θα φιλοξενούνται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι κινητήριες μονάδες της Σειράς 7, με σημείο αναφοράς τον 8κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 4,4 λίτρων των Βαυαρών και τον κορυφαίο 12κύλινδρο της M760Li xDrive. Το πρωτότυπο, βέβαια, όπως προαναφέραμε, θα είναι υβριδικό, κάτι που σημαίνει πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας 2λιτρος twin-turbo βενζινοκινητήρας σε συνδυασμό με μπαταρίες και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της «χαμηλής» 740e iPerformance.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε αύριο, όταν οι Βαυαροί θα αποκαλύψουν πλήρως το νέο πρωτότυπό τους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ