top icon
Επικαιρότητα

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Μπανγκόκ

Επισκεφθήκαμε την 33η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μπανγκόκ και σας μεταφέρουμε τα όσα ενδιαφέροντα είδαμε εκεί.

Επισκεφθήκαμε την 33η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μπανγκόκ και σας μεταφέρουμε τα όσα ενδιαφέροντα είδαμε εκεί. Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Μπανγκόκ είναι η μεγαλύτερη της νοτιοανατολικής Ασίας και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την αγορά της ταχέως αναπτυσσόμενης Ταϊλάνδης, όσο και για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. 

 

 
Παρά το γεγονός ότι το βασίλειο του Σιάμ -όπως είναι το αρχαίο της όνομα- είναι μια χώρα με μεγάλες αντιθέσεις στην κατανομή του πλούτου, η αγορά της προχωρά με μεγάλες αυξητικές τάσεις ως προς το αυτοκίνητο, ενώ φιλοξενεί και εργοστασιακές εγκαταστάσεις μεγάλων κατασκευαστών, όπως η Honda και η Isuzu, ενώ δεν υπολείπεται και στην ανάλογη παρουσία κατασκευαστών μοτοσικλέτας.
 
 
Εκεί είδαμε αρκετά μοντέλα που δεν γνωρίζουμε καν στην Ευρώπη, όπως επίσης και κάποια άλλα που μας είναι γνωστά με διαφορετικό όνομα. Ιδιαιτερότητα για εμάς οι δεξιοτίμονες εκδόσεις, οι οποίες κυριαρχούν εκεί, αφού στους κυκλοφοριακούς της σχεδιασμούς η Ταϊλάνδη ακολουθεί το βρετανικό σύστημα. 

 

 
Ανάμεσα σε αυτά που δεν ξέρουμε συμπεριλαμβάνεται το μικρό τετράθυρο Honda Brio, του οποίου παρουσιάστηκε εκεί η νέα γενιά, τόσο στην συμβατική όσο και στην υβριδική της έκδοση. Η ιαπωνική εταιρεία είχε εκεί το Οdyssey, ενώ η Chevrolet έφερε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την έκδοση GNC του γνωστού και σε εμάς 4θυρου Αveo. Παρούσα και η Mazda με το νέο pick-up BT-50, αλλά και με το μεγάλο SUV CX-9 (εννοείται βέβαια ότι εκεί βρισκόταν και το CX-5).

 
Η Ηyundai είχε στο περίπτερό της στη Mπανγκόκ το νέο i40, που για την περίπτωση διαθέτει ένα όνομα γνωστό μας στο παρελθόν (Elantra). Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το Veloster. H Tοyota έφερε το δημοφιλέστατο στις υπόλοιπες ηπείρους Camry, ενώ το πιο ενδιαφέρον και διαφορετικό –για εμάς- στο περίπτερο της Peugeot ήταν η 4θυρη έκδοση του 207. 

Δυναμική ήταν και η παρουσία της Volkswagen με τα ευρωπαϊκά της μοντέλα, ενώ η Mitsubishi είχε δώσει ιδιαίτερο βάρος στην παρουσίαση του νέου παγκόσμιου σουπερμίνι με το όνομα Mirage.

 
Είδαμε επίσης το νέο Ssangyong Korando, αλλά και τα άγνωστα σε εμάς SUV Ford Everest και Territory, ενώ στον εκθεσιακό χώρο της Nissan υπήρχε το μεγάλο οικογενειακό Teana. 

 

Tέλος, είδαμε πληθώρα βελτιωτικών οίκων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην αγορά της Άπω Ανατολής. Όσο για τα κορίτσια που στολίζουν κάθε μεγάλη διεθνή έκθεση, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως στην Μπανγκόκ είδαμε τα πιο όμορφα, όπως μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε στο slide-show που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

       

 
Κείμενο & φωτογραφίες: Σπύρος Χατήρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ