top icon
Επικαιρότητα

Δωρεά Πυροσβεστικών Mazda BT-50 στην Ελλάδα

Επηρεασμένη από τον πύρινο όλεθρο που έζησε η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, η Mazda Motor Europe αποφάσισε να δωρίσει 35 ανοικτά φορτηγά BT-50, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης.

Η ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α. επίσημος εισαγωγέας της Mazda στην Ελλάδα θα φροντίσει για σχετική μετατροπή των οχημάτων. Συγκεκριμένα τα νέα pick- ups θα εφοδιαστούν με μια πυροσβεστική υπερκατασκευή, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να τοποθετείται σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

«Μέσα στην τελευταία τετραετία έχουμε παραδώσει πάνω από 100 τέτοιες υπερκατασκευές, που έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές, σε δήμους σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Δρ. Μιχαήλ Κορτέσης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΜΑ. «Τα τραγικά συμβάντα, όμως, του καλοκαιριού που πέρασε μας έπεισαν ότι πρέπει να δράσουμε πιο αποτελεσματικά. Θεωρούμε λοιπόν πως 35 πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια.»

«Η δωρεά αυτή, εκτός του ότι είναι πράγματι γενναιόδωρη, αποτελεί μέρος της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης,» είπε με τη σειρά του ο κος James Muir, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Motor Europe. “Είναι απλώς φυσικό και επόμενο να προσφέρει κάτι η Mazda πίσω στην Ελλάδα, όπου όλα αυτά τα χρόνια σημειώνουμε τέτοια επιτυχία. Και βέβαια ελπίζουμε πως αυτά τα ειδικά εξοπλισμένα οχήματα θα βοηθήσουν να εμποδίσουμε μια παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.»

Τα εν λόγω οχήματα θα παραδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Πυρόπληκτων. Ήδη σχεδιάζεται ο τρόπος διάθεσης και οι φορείς-αποδέκτες αυτών. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης άνοιξης, ώστε τα αυτοκίνητα να είναι επιχειρησιακά έτοιμα πριν από την έναρξη της νέας σαιζόν.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ