top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση GT για την Porsche 911;

Η Porsche φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει μια έκδοση της αειθαλούς 911 στα πρότυπα της Cayman GT4.

Οι εν λόγω πληροφορίες, προερχόμενες από έγκυρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, θέλουν τους Γερμανούς πρόθυμους να προσφέρουν στο εγγύς μέλλον νέες εκδόσεις της 911 με αμιγώς «οδηγοκεντρικό χαρακτήρα», που όμως θα διαφοροποιούνται σε βασικές προδιαγραφές και απόδοση στο δρόμο από το γνώριμο ταμπεραμέντο των σκληροπυρηνικών GT3 και GT3 RS. Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη εκδοχή του δημοφιλούς γερμανικού κουπέ, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, θα… ρέπει περισσότερο προς αυτό που πρεσβεύει σήμερα η μικρότερη Cayman στην έκδοση GT4, διαθέτοντας μεταξύ άλλων στο οπλοστάσιο της χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μικρότερους τροχούς, αλλά και τα «βασικά» μετατρόχια των ταπεινότερων εκδοχών της μοντέλου. Στόχος της εταιρείας φαίνεται πως είναι η δημιουργία μιας οδηγικά ευχάριστης αλλά και ταχύτατης, συγχρόνως, 911, η οποία θα δικαιολογεί με τη συμπεριφορά της το προσωνύμιο «GT». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την κίνηση θα εξασφαλίζει ο γνωστός ατμοσφαιρικός επίπεδος μπόξερ των 3,8 λίτρων, με απροσδιόριστη προς το παρόν απόδοση, αφήνοντας τα επερχόμενα νέα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα των μηχανικών της εταιρείας για τις υπόλοιπες εκδόσεις της.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς θα είναι η τελική απόφαση των Γερμανών αναφορικά με την ακριβή ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης. Αυτό πάντως που με βεβαιότητα ξέρουμε είναι πως πρόσφατα οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, κάθε άλλο παρά συμπτωματικά, κατοχύρωσαν τα εμπορικά δικαιώματα χρήσης της ονομασίας GT5! Τέλος, σε ότι αφορά στον χρόνο λανσαρίσματος της νέας αυτής σειράς μοντέλων, οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν την Porsche να είναι έτοιμη να την προσφέρει αμέσως μετά το ντεμπούτο της ανανεωμένης 911, σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ