top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση Nurburgring Edition για τις Alfa Romeo Stelvio και Giulia

Η Alfa Romeo παρουσιάζει στη Γενεύη την έκδοση Nurburgring Edition για τις Stelvio και Giulia αποτίοντας φόρο τιμής στις επιδόσεις που πραγματοποίησαν τα δύο μοντέλα στην Πράσινη Κόλαση. Και όχι μόνο, μιας και το ιταλικό μενού περιλαμβάνει νέες εκδόσεις και για την 4C.

Όλοι οι φίλοι της μιλανέζικης φίρμας θα θυμούνται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως η έκδοση Quadrifoglio της «ψηλής» Stelvio έγινε ο νέος βασιλιάς του Nurburgring στην κατηγορία των SUV μοντέλων «γράφοντας» στο ‘Ring χρόνο 7:51.7. Λίγο νωρίτερα, η αντίστοιχη εκδοχή της Giulia είχε αποσπάσει αντίστοιχη διάκριση, την οποία όμως λίγο αργότερα κατέρριψε η Jaguar XE SV Project 8, στην κατηγορία των 4θυρων σεντάν αυτοκινήτων. Σήμερα, προς τιμήν των κάθε άλλο παρά ασήμαντων αυτών κατακτήσεων στην Πράσινη Κόλαση, οι Ιταλοί παρουσιάζουν σε λίγες μέρες από σήμερα 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την επετειακή έκδοση των δύο αυτών μοντέλων, την Nurburgring Edition, που δυστυχώς για τους φίλους της μάρκας θα «αναπαραχθεί» σε μόλις 108+108 αντίτυπα. Αριθμός που αντιστοιχεί –διόλου τυχαία- στα χρόνια που δραστηριοποιείται η μιλανέζικη φίρμα στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Με το λογότυπο NRING να φιγουράρει και στις δύο εκδόσεις, σημείο αναφοράς αποτελεί και στις δύο περιπτώσεις το γκρι-ανθρακί χρώμα των εξωτερικών επιφανειών (Circuito Grey, το αποκαλούν οι Ιταλοί), καθώς και τα φιλέτα από carbon στο κάλυμμα των εξωτερικών καθρεπτών, στις ποδιές στο πλάι και στη μάσκα. Από εκεί και πέρα, στην αμφίεση των δύο αυτοκινήτων ξεχωρίζουν επίσης οι μαύρες ζάντες και στα πιο… ουσιαστικά, τα κεραμικά φρένα. Στο εσωτερικό, σημείο αναφοράς αποτελούν τα καθίσματα της Sparco, στη δομή των οποίων συναντάμε και πάλι το ανθρακόνημα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον σταθερό επιλογέα του κιβωτίου της ZF. Φυσικά, τα απαραίτητα ταμπελάκια αρίθμησης έχουν περίοπτη θέση στην καμπίνα, όπως και οι κόκκινες ραφές στην επένδυση των καθισμάτων.

Παράλληλα με τις δύο αυτές εκδόσεις, η Alfa Romeo παρουσιάζει την έκδοση Super της Stelvio για λογαριασμό των 2λιτρων εκδόσεων των 200 και 280 ίππων. Εδώ, η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις απλές έγκειται στο «πακέτο» Performance Pack, το οποίο περιλαμβάνει την ανάρτηση Alfa Active Suspension, μπλοκέ πίσω διαφορικό, αλουμινένια paddles και επένδυση με δέρμα στο ταμπλό. Πρεμιέρα στη Γενεύη πραγματοποιεί η έκδοση Veloce Ti της Giulia (Tourismo internationale), η οποία διαθέτει αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό και την εμφάνιση, όπως και η επίσης νέα Giulia Super.

Στο περίπτερο της μιλανέζικης φίρμας το «παρών» θα δώσουν επίσης οι εκδόσεις Competizione και Italia της 4C. Και εδώ, τα αντίτυπα που θα παραχθούν θα είναι μόλις 108 για κάθε μία έκδοση, με την πρώτη να βασίζεται, χωρίς μηχανολογικές αλλαγές, στο κουπέ αμάξωμα και η δεύτερη στην 4C Spider._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ