top icon
Επικαιρότητα

Fiat 500 Coupe Zagato

Στη Γενεύη κάνει το ντεμπούτο του τo 500 Coupe Zagato, ένα πρωτότυπο που δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό στούντιο του Zagato, σε συνεργασία με το Centro Stile της Fiat Group Automobiles.

Στη Γενεύη κάνει το ντεμπούτο του τo 500 Coupe Zagato, ένα πρωτότυπο που δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό στούντιο του Zagato, σε συνεργασία με το Centro Stile της Fiat Group Automobiles.
 
Το πρωτότυπο, ξεχωρίζει για τις τοξοειδείς σπορτίφ γραμμές, έχοντας άμεση σχεδιαστική συγγένεια με τον πρόγονό του από τη δεκαετία του ’50, το οποίο επίσης βασιζόταν στο πλαίσιο του ιστορικού 500. Όπως πολλά concept cars που βασίζονται σε ιστορικές εκδόσεις, έτσι και το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι 2+2 θέσεων, διατηρώντας τις εξωτερικές διαστάσεις του 500, με μήκος 3,55 μέτρα, πλάτος 1,63 και ύψος 1,49. Το μεταξόνιο είναι και αυτό αναλλοίωτο, με μήκος 2.300 χλστ.
 
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κάτω από το αμάξωμα κρύβει τον TwinAir κινητήρα των 105 ίππων. Για να εξασφαλιστεί η απόδοσή του, χρησιμοποιείται η τεχνολογία «turbomatching». Ο TwinAir κινητήρας των 105 ίππων δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής του Group, εν τούτοις τα στοιχεία απόδοσής του, με ροπή στρέψεως 155 Nm στις 2.500 rpm και ισχύ 105 ίππους στις 5.500 rpm, τον καθιστούν ιδανικό για τοποθέτηση σε compact μοντέλα. Ας μην παραβλεφθεί το γεγονός ότι η ειδική ισχύς των 124 ίππων/λίτρο είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο, ανεξαρτήτως κατηγορίας κινητήρα, ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί η απόδοση με τον «πράσινο» χαρακτήρα του κινητήρα και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (95 γρ/χλμ).

 
Το πρωτότυπο παρουσιάζεται σε ένα «ζωντανό» κίτρινο, ένα ειδικό χρώμα τριών επιστρώσεων που τείνει προς το λευκό, δίνοντας έμφαση στο προφίλ του αυτοκινήτου. Αντίστοιχες είναι και οι επιλογές του εσωτερικού. Τα σπορ καθίσματα με τις ραφές στο σχήμα του διαμαντιού, το τιμόνι με τις κίτρινες εξωτερικές ραφές, το ταμπλό με τις λεπτομέρειες τονισμένες στο χρώμα του αμαξώματος.  Συνδυασμένες με την έντονη σπορ προσωπικότητα του 500 Coupe Zagato, οι εξωτερικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν ένα δυναμικό σύνολο: Τα χρωμιωμένα τμήματα, οι νέοι τροχοί των 17 ιντσών, τα ελαστικά διάστασης 205/40 R17, οι διάτρητοι δίσκοι και στους τέσσερις τροχούς.
 
Όπως και στη βασική έκδοση, έτσι και το 500 Coupe by Zagato, διαθέτει το «my-port», μία πρακτική θύρα multimedia εγκατεστημένη στο ταμπλό που προσφέρει στον οδηγό, μεταξύ άλλων, δυνατότητα πρόσβασης, μέσω των smartphones, στο internet, αλλά και τη δορυφορική πλοήγηση.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ