top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Γενεύης: Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo μπαίνει στην κατηγορία των C-SUV’s. Και το plug-in υβριδικό πρωτότυπο Tonale δεν είναι παρά το μοντέλο που «φωτογραφίζει» την έκδοση παραγωγής.

Η Alfa Romeo παρουσίασε πριν λίγα μόλις λεπτά το πρωτότυπο Tonale στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης επιβεβαιώνοντας με κάθε επισημότητα την απόφασή της να εισέλθει και στα λημέρια των μικρότερων SUV μοντέλων. Το όνομα του πρωτοτύπου (και πιθανόν και του μοντέλου παραγωγής) προέρχεται, μετά το Stelvio Pass, από ένα ακόμα οδικό… πέρασμα που βρίσκεται στις ιταλικές Άλπεις – κίνηση που επιχειρεί να δώσει συνέχεια και σε επίπεδο ονομασίας στην επέλαση της μιλανέζικης φίρμας στην Νο 1 κατηγορία οχημάτων παγκοσμίας αγοράς.

Το μικρό SUV των Ιταλών, το οποίο τοποθετείται ασφαλώς κάτω από τη Stelvio στην γκάμα των Sport Utility Vehicles της Alfa Romeo, πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που σύντομα θα δούμε να παρουσιάζεται στο Jeep Renegade.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Tim Kuniskis, υποσχέθηκε ότι το Tonale θα είναι ένα συμπαγές SUV «όπως κανένα άλλο, το οποίο θα αγκαλιάζει τους βασικούς πυλώνες της μάρκας, όπως την προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, την ηλεκτροκίνηση και τον εντυπωσιακό ιταλικό σχεδιασμό».

Και προσέθεσε:

«Δεν θα κατασκευάσουμε απλά ένα ακόμα CUV, θα φτιάξουμε ένα CUV όπως μόνο η Alfa Romeo μπορεί».

Η ιταλική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που να σχετίζεται με τις τεχνικές περγαμηνές του πρωτοτύπου, ούτε και χρονοδιάγραμμα για το πότε η Tonale θα μπει στη γραμμή παραγωγής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ