top icon
Επικαιρότητα

Ελεύθερο το diesel από το 2007;

Ελεύθερα φαίνεται πως θα κυκλοφορούν από το 2007, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα diesel

Πολύ κοντά στην απελευθέρωση –από το 2007- δείχνει να βρίσκεται η χρήση των κινητήρων diesel από τα επιβατικά αυτοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

Η κίνηση –κλειδί για την οριστικοποίηση της απόφασης αυτής είναι η προώθηση μέσα στο 2006 του νομοσχεδίου για την εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Με την εξέλιξη αυτή παύει ουσιαστικά να υφίσταται το κίνητρο για την νόθευση και την λαθρεμπορία των καυσίμων diesel, που ήταν ο ισχυρότερος λόγος της μη απόφασης απελευθέρωσης χρήσης τους πέρσι το καλοκαίρι.

Ένας ακόμη λόγος, που οδηγεί τους κυβερνητικούς παράγοντες στην απελευθέρωση του diesel είναι ότι πείστηκαν πλέον για την θεαματική μείωση των ρύπων που εκπέμπονται στο περιβάλλον, με την χρήση των νέων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών που έχουν υιοθετηθεί από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η τελική απόφαση πάντως θα παρθεί σε συνεννόηση των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομίας και ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο επικεφαλής του τελευταίου κ. Σουφλιάς αντιδρά ακόμη, όμως και εκείνος πέρσι είχε δηλώσει «πως δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο αν δεν περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες», καθώς έκρινε τότε πως δεν είχε έρθει ακόμη ο καιρός.

Επομένως, η ώρα μάλλον πλησιάζει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ