top icon
Επικαιρότητα

5o Auto Forum στις 25 Μαΐου: «Είναι η Αθήνα βιώσιμη πόλη;»

«Είναι η Αθήνα βιώσιμη πόλη;» Με αυτό το κεντρικό θέμα, το φετινό 5th Auto Forum φέρνει στο προσκήνιο τις δράσεις που απαιτούνται, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνει η Αθήνα μια βιώσιμη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Αθήνα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αποδείχτηκε λάθος. Τεράστιο πρόβλημα για την πρωτεύουσα αποτελεί μεταξύ άλλων το κυκλοφοριακό. Η χάραξη των δρόμων της πόλης με διαμπερή κυκλοφορία στο κέντρο του αστικού ιστού, προκαλεί τρομερά μποτιλιαρίσματα. Η παράνομη στάθμευση στους δρόμους δυσχεραίνει την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων, των οχημάτων τροφοδοσίας, αλλά και των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης. Την ίδια περίπου στιγμή δύο εκατομμύρια οχήματα δεν περνούν ΚΤΕΟ, μισό εκατομμύριο δεν ασφαλίζονται και αρκετές χιλιάδες δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Για να αντιστραφεί η σημερινή τάση και να αρθεί το αδιέξοδο, ώστε να καταστεί η Αθήνα βιώσιμη πόλη, χρειάζεται ολιστική πολιτική και γενναίες δράσεις με πολιτικές αποκέντρωσης, προώθηση της ηλεκτροκίνησης, της μικροκινητικότητας, δημιουργία ζωνών χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων. Πάνω απ’ όλα, όμως, απαιτείται αλλαγή συνηθειών, νοοτροπίας και κουλτούρας που επιτυγχάνεται μέσα από την παιδεία. Το 5th Auto Forum διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το ΣΕΑΑ, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό Χρήμα. Το κοινό που αναμένεται να παρακολουθήσει τις ομιλίες, τα πάνελ και τα υβριδικά workshops του συνεδρίου περιλαμβάνει διαφορετικές ομάδες θεσμικών παραγόντων, επιστημόνων, εταιρειών, επαγγελματιών.

5o auto forum

Συγκεκριμένα το «παρών» θα δώσουν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, Δήμων, στελέχη της Τροχαίας, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, εταιρειών εισαγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πατινιών, ποδηλάτων, σκούτερ, στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο, ΜΚΟ με αντικείμενο την οδική ασφάλεια και Ειδικός Τύπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ