top icon
Επικαιρότητα

Ακριβαίνει το κόμιστρο στα ταξί

Σε συμφωνία κατέληξαν ο ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών για το νέο τιμολόγιο στα ταξί, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μετά τη Beat που επιβάλλει κόστος προμίσθωσης έως 2 ευρώ, η ενεργειακή κρίση φέρνει σημαντικές αυξήσεις στα κόμιστρα όλων των ταξί. Εκπρόσωποι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συναντήθηκαν με στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αποφάσισαν για το νέο τιμολόγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώτου. Σύμφωνα με τον ΣΑΤΑ, όταν κάποιος θα μπαίνει μέσα σε ένα ταξί, η σημαία (η αρχική χρέωση) θα ξεκινάει από το 1,80 ευρώ, αντί για 1,19 ευρώ που ισχύει τώρα. Παράλληλα, η χρέωση για την ελάχιστη διαδρομή θα διαμορφωθεί σε 4 ευρώ, από 3,16 που είναι σήμερα.

Η χρέωση για μια απλή διαδρομή, η λεγόμενη μονή ταρίφα, θα είναι αρκετά πιο αυξημένη: 0,90 ευρώ ανά χιλιόμετρο (αντί για 0,68 ευρώ). Μικρότερη είναι η αύξηση για τη νυχτερινή διαδρομή, τη λεγόμενη διπλή ταρίφα: 1,25 ευρώ ανά χιλιόμετρο (από 1,19). Στα 40 ευρώ (από 35 ευρώ σήμερα) αναπροσαρμόζεται η κούρσα για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ η χρέωση για διαδρομή από λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς ΚΤΕΛ διαμορφώνεται στο 1,07 ευρώ. Οι αποσκευές άνω των 10 κιλών θα χρεώνονται 40 λεπτά η μία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών υπήρξε μία καταρχήν συμφωνία ως προς το ύψος των αυξήσεων, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις προσεχείς ημέρες. Δεν διευκρινίζεται ακόμη και από πότε θα ισχύουν οι αυξήσεις αυτές. Πηγή: Καθημερινή

Δείτε το νέο τιμολόγιο

taxi sata timologio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ