top icon
Επικαιρότητα

Αλλάζει ο χάρτης των λεωφορείων στην Αττική – Πώς θα αξιοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) προχωρά σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

Οι μετακινήσεις στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή από 1.400 λεωφορεία και τρόλεϊ, 50 συρμούς του μετρό και 24 συρμούς του τραμ. Η μελέτη και η συλλογή στοιχείων για το «Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023, με σκοπό την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη την ανακατάταξη του πληθυσμού και την εξέλιξη των οικισμών της Αττικής, όπως είναι για παράδειγμα τα παραθεριστικά θέρετρα σε αστικές περιοχές.

«Η μελέτη θα μας δείξει πού είναι ο κόσμος, πώς μετακινείται και πώς μπορεί να εξυπηρετηθεί, με σύγχρονο τρόπο», εξήγησε ο κ. Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστικό δρομολόγιο με αστικό λεωφορείο από τη Νέα Μάκρη, μία περιοχή πυκνοκατοικημένη που ως τώρα εξυπηρετείται από υπεραστικά λεωφορεία ή ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα.

Στην αναδιάταξη των δρομολογίων ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) σκοπεύει να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης», προκειμένου να προσθέσει λεωφορεία σε δρομολόγια με αυξημένη κίνηση, αφαιρώντας τα από περιοχές όπου η ζήτηση δεν είναι τόσο πιεστική. Σήμερα στην Αττική μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες σε καθημερινή βάση, βγάζοντας από τους δρόμους περίπου 500.000 οχήματα. Πηγή: www.ypodomes.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ