top icon
Επικαιρότητα

«Άνοιξε ο δρόμος» για τη σήραγγα της Κλεισούρας

Η σήραγγα της Κλεισούρας, μήκους 1.365 μ., θα περιλαμβάνει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, μία γέφυρα των 34,6 μέτρων και τέσσερις κάτω διαβάσεις.

Επισημοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στην Καστοριά, με την τελετή υπογραφής, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας στην επαρχιακή οδό Καστοριάς –Πτολεμαΐδας. Με την υπογραφή της σύμβασης έργου ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της σήραγγας, που είναι σημαντική για όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Η σύμβαση αφορά στο έργο «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς –Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη – όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα στην Κλεισούρα», προϋπολογισμού 71.077.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία στο ΕΣΠΑ 2014-2020».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας επαρχιακής οδού, μήκους 10,4 χιλιομέτρων, που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς –Πτολεμαΐδας, στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας, καταλήγοντας στα όρια του νομού Κοζάνης.

Κομβικό τμήμα αποτελεί η σήραγγα της Κλεισούρας με μήκος 1.365 μ., η οποία θα κατασκευαστεί σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, μία γέφυρα (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,6 μέτρων και τέσσερις κάτω διαβάσεις. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε τρία έτη (φωτ: σήραγγα ΠΑΘΕ).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ