top icon
Επικαιρότητα

Aπό τον Μάιο τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει άνοιγμα της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Μαΐου, δίνοντας πρόσβαση στους 138.000 ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους για το 2021.

Μαζί με την ευκαιρία να πληρωθούν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που τα ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς, εξετάζεται να ισχύσει και φέτος η κατάργηση των προσαυξήσεων στα ποσά του τέλους που πληρώνονται για περιορισμένο χρόνο κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων με αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία θα συμπληρώνουν τα στοιχεία του οχήματος και αφού πληρώσουν τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης, θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Και φέτος η άρση της ακινησίας των οχημάτων θα μπορεί να γίνει μόνο μια φορά μέσα στη χρονιά.

Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός θα καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας δύο μηνών τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας και ούτω καθεξής.

Να σημειωθεί ότι προτού το 2020 για να κυκλοφορήσει ένα όχημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο ένα ή δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών. Οποιοδήποτε πρόταση μετατροπής του αρχικού αιτήματος άρσης της ακινησίας δεν θα γίνεται δεκτή, αφού η απαλλαγή χορηγείται άπαξ και για το συγκεκριμένο αρχικό χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ