top icon
Επικαιρότητα

ΔΕΗ: εγκατάσταση και λειτουργία φορτιστών σε μια εβδομάδα

Η επιχείρηση της ΔΕΗ βαδίζει άμεσα στην ανάπτυξη των σχεδιασμών της σε ό,τι έχει σχέση με την ταχεία εγκατάσταση και συντήρηση οικιακών, επαγγελματικών και δημόσιων φορτιστών.

Προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την παροχή των κάτωθι υπηρεσιών: εγκατάστασης και επισκευαστικής συντήρησης οικιακών και επαγγελματικών φορτιστών, προληπτικής και επισκευαστικής συντήρησης δημόσιων φορτιστών, επισκευαστικής συντήρησης υποδομών ηλεκτρικής τροφοδοσίας των φορτιστών αυτών και εγκατάστασης δημόσιων φορτιστών εναλλασσόμενου ρεύματος.

Η ΔΕΗ θέλει να προσφέρει σε όσους την προτιμήσουν ένα συνδυασμό αξιοπιστίας και ταχύτητας σε αυτές τις υπηρεσίες, καθώς φιλοδοξεί να αποκτήσει άμεσα ένα πολύ σημαντικό μερίδιο σε μια αναδυόμενη αγορά που ήρθε για να μείνει. Γι αυτό το λόγο ζητά από τον ανάδοχο του έργου να πραγματοποιεί το προγραμματισμένο ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους για την εγκατάταση οικιακών και επαγγελματικών φορτιστών μέσα σε πέντε ημέρες από την ειδοποίηση που θα λάβει από το τμήμα ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ. Το ίδιο χρονικό διάστημα από την ειδοποίηση του αναδόχου απαιτείται και για την εγκατάσταση δημόσιων φορτιστών.

Για να μειωθεί η απασχόληση του ενδιαφερόμενου σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο ανάδοχος εκτός από την εγκατάσταση του φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων και την εκπαίδευση του πελάτη στο να τον χρησιμοποιεί, θα αναλαμβάνει τη σύνταξη και υποβολή στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) της υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη και της ενημέρωσης για τη σύνδεση υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε νέα ή ήδη υπάρχουσα παροχή χαμηλής τάσης.

Στο ενδεχόμενο αναφοράς βλάβης του επαγγελματικού ή οικιακού φορτιστή, ο ανάδοχος υποχρεούται να ανταποκρίνεται στο αίτημα για έλεγχο εξοπλισμού και εγκατάστασης μέσα σε 24 ώρες στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και μέσα σε 48 ώρες για τις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Αντίστοιχα, θα πρέπει να ανταποκρίνεται μέσα σε 72 ώρες για όλες τις άλλες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Για τους δημόσιους φορτιστές είναι μέσα στην ίδια ημέρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σε 24 ώρες στις άλλες πρωτεύουσες περιφερειακών ενοτήτων της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης και σε 36 ώρες στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα νησιά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ