top icon
Επικαιρότητα

Δήμος Αμαρουσίου – φορτιστές USB σε στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας

Να φορτίζουν το κινητό ή το tablet τους μέσω ηλιακής ενέργειας, όσο περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων, μπορούν πλέον οι επιβάτες της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Αμαρουσίου.

Να φορτίζουν το κινητό ή το tablet τους όσο περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων μπορούν πλέον οι επιβάτες της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Αμαρουσίου, χάρις στην κοινή πρωτοβουλία του δήμου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης για μικρές ατομικές συσκευές μέσω ηλιακής ενέργειας. Οι φορτιστές εγκαταστάθηκαν σε πέντε στάσεις λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου, σε κεντρικά σημεία του δήμου, με μονάδα ηλιακής φόρτισης στο επάνω μέρος και μονάδα παροχής ρεύματος μέσω δύο θυρών USB στους βραχίονες των στάσεων, που δίνουν την ευκαιρία στους επιβάτες να φορτίσουν δωρεάν, μέσω της ηλιακής ενέργειας, τις προσωπικές τους κινητές συσκευές.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Αμαρουσίου, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Η συνεργασία αυτή έχει στόχο την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας και να επικρατήσουν νέες συνήθειες, προσανατολισμένες σε ένα μοντέλο κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#ΕUGreenDeal).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ