top icon
Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο γνωστός λαϊκός τροβαδούρος της αγάπης και φανατικός λάτρης του αυτοκινήτου των αγώνων ταχύτητας, Σταμάτης Κόκοτας, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937 και είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν φανατικός λάτρης των τεσσάρων τροχών αλλά και των αγώνων ταχύτητας. Συμμετείχε μάλιστα σε αρκετές αγωνιστικές διοργανώσεις με Jaguar E-Type αλλά και BMW 2002, με την οποία κέρδισε τον 3ωρο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Τατόι τον Οκτώβριο του 1969.

«Τα φαβορί πίσω, οι φαβορίτες μπροστά», έγραψαν την επόμενη ημέρα οι εφημερίδες.

Κόκοτας

Μάλιστα τη τδεκαετία του ’70, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που θαύμαζε και αγαπούσε τον Κόκοτα και τα τραγούδια του, του έκανε δώρο μια Lamborghini Miura S. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρέμεινε στην κατοχή του τραγουδιστή για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, μέχρι το 2011, όταν ο Σταμάτης Κόκοτας αποφάσισε να την πουλήσει.

Κόκοτας

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ