top icon
Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα στον Εύηνο

Η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, που εγκαινιάστηκε δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα επανασύνδεσης της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα του Εύηνου ποταμού είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 2021, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία.

γέφυρα

Στις 23 Μαΐου υπεγράφη το σχετικό Πρωτόκολλο Παραλαβής για χρήση, μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και την επόμενη ημέρα δόθηκε η έναρξη διέλευσης των χρηστών της γέφυρας.

γέφυρα

Η νέα γέφυρα έχει μήκος 254 μέτρα και πλάτος 13,5 μέτρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 47 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου και του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Είχε προηγηθεί, στις 31 Ιανουαρίου 2024, η παράδοση του Οδικού Άξονα Άκτιο – Αμβρακία.

γέφυρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ