top icon
Επικαιρότητα

Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

Μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, minibus και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία. Το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης Τροχαίας είναι η μετάβαση των μαθητών προς και από τα σχολικά συγκροτήματα, με ασφάλεια. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τακτικοί και έκτακτοι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε όλο το φάσμα προκειμένου να ελέγχονται τα σχολικά λεωφορεία αν πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες απαιτούνται για την ασφάλεια των μαθητών και το λεωφορείο.

sxolika leoforeia

Σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις θα βεβαιώνονται οι παραβάσεις και θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι φορείς σχετικά για την αποκατάσταση και για τη δήλωση και τη σήμανση γενικά. Σε σχέση με πέρυσι, οι περισσότεροι οδηγοί είναι επαγγελματίες των σχολικών λεωφορείων. Υπάρχουν λίγες παραβάσεις, αλλά οι περισσότεροι οδηγοί είναι συμμορφωμένοι και τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε τα σχολικά λεωφορεία να κινούνται με ασφάλεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ