Επικαιρότητα Ελλάδα

Επίσημο – απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας

Όπως αναμενόταν από ημέρες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό διάγγελμά του ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Κατόπιν αυτού, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου έως τις 6 το πρωί της 6ης Απριλίου στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους (σε εργάσιμες ημέρες και ώρες) αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα ή αν επισκέπτονται γιατρό ή άτομο που χρειάζεται φροντίδα (σε κάθε όχημα που κινείται στο δρόμο, επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο ο οδηγός και ακόμη ένα άτομο).Επίσης, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Ακόμη, επιτρέπεται η εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, αν βρίσκονται σε αστικά κέντρα και κατοικούν στην επαρχία. Όμως, όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει απαραίτητα να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Ο λόγος της μετακίνησης τους θα πρέπει να βεβαιώνεται είτε με έγγραφο του εργοδότη αν είναι μισθωτός, είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση αν είναι σε ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.

Έχει ήδη υπάρξει φροντίδα με απλό και φιλικό τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η βεβαίωση της μετακίνησης μέσω Διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό 13033, από τον οποίο θα έρχεται απάντηση. Μπορεί ακόμη να συμπληρώνεται και χειρόγραφα. Τον έλεγχο για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου θα έχει η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό, η Δημοτική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις, θα επιβάλλεται η πληρωμή προστίμου ύψους 150 ευρώ. Στις εξαιρέσεις από την απαγόρευση της κυκλοφορίας περιλαμβάνονται τα μέλη της Κυβέρνησης και οι βουλευτές. Ακόμη, εξαιρούνται όλα τα στελέχη των Υπηρεσιών Υγείας, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και οι κρατικοί λειτουργοί.

Όλες οι οδηγίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις αναρτώνται στο www.forma.gov.gr

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου