top icon
Επικαιρότητα

Έργα στον νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας

To νευραλγικής σημασίας τμήμα «Ραπταίοι – Στύρα» του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 50% και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2024.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε τις εργασίες κατασκευής του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αναστάσιο Βελισσαρίου. Παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών, διαπιστώθηκε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου: «Ολοκλήρωση κατασκευής Οδού Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα (Χ.Θ.9+150 ΕΩΣ Χ.Θ. 16+499,33)», αρχικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης ύψους 8.438.177,70 ευρώ, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50%.

odika erga notia evia

Με την κατασκευή του έργου αυτού βελτιώνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού Λέπουρα – Κάρυστος, ενώ παρακάμπτονται τα χωριά Στύρα και Κάψαλα, όπου είναι αυξημένη η κυκλοφορία των οχημάτων και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

odika erga notia evia

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Στύρων για την προτεραιοποίηση έργων και αναγκών, όπως είναι η εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για το εναπομένον τμήμα του νότιου οδικού άξονα, για την αναβάθμιση του λιμένα Καρύστου, τη μεταφορά του επιβατικού λιμένα Στύρων, τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου Μαρμαρίου, την εκτέλεση εργασιών (κερκίδες κλπ.) στα δημοτικά γήπεδα Καρύστου, Μαρμαρίου, Στύρων, αλλά και για την υλοποίηση νέου οδικού έργου στο τμήμα Κάρυστος – Πλατανιστός.

odika erga notia evia

Ανακοινώθηκε επίσης, η επικείμενη έναρξη εκτεταμένων εργασιών συντήρησης επί του οδικού δικτύου του Δήμου Καρύστου, με αρχικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.

odika erga notia evia

Πηγή: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ